Grad NOVSKA Službene stranice

Usvojena izvješća o polugodišnjem radu gradonačelnika i Gradskog vijeća

Usvojena izvješća o polugodišnjem radu gradonačelnika i Gradskog vijeća

Pod predsjedanjem Nikoline Šepović u utorak, 7. travnja održana je 19. sjednica Gradskog vijeća Grada Novske. Sjednici su se odazvali svih 17 vijećnika, a nakon uvodnog prijedloga za dopunu dnevnog reda te usvajanja zapisnika s prethodne sjednice, uslijedila su vijećnička pitanja, koja ste mogli pratiti u programu RPN-a. Pitanja su postavili Nedo Klarić (HSP), Danijel Tutić (HSLS), Drago Kaurinović (HSLS), Siniša Kesić (HSS), Ivica Vulić (HDZ), Franjo Gradečak (HSS) i Marija Kušmiš (HDZ).

Izvješće o radu gradonačelnika Grada Novske za šestomjesečni period od lipnja do prosinca 2014. godine podnio je vijećnicima gradonačelnik Vlado Klasan, a za isti period izvješće o radu Gradskog vijeća Grada Novske podnijela je predsjednica Nikolina Šepović. Oba su izvješća, nakon rasprava u kojima su sudjelovali uglavnom vijećnici iz oporbene koalicije HDZ-HSS-HČSP, upozoravajući na nedosljednosti i nepravilnosti, koje su, prema njihovom stavu, iznesena u izvješćima, usvojena s većinom glasova. 
Uslijedila su izvješća o izvršenju gradnje i održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2014. godinu, te izvješće o Planu gospodarenja otpadom Grada Novske također za 2014. godinu, a podnijela ih je pročelnica Eva Đurić.
Informaciju o stanju i provođenju socijalne skrbi na području Grada Novske u 2014. godini gradskim je vijećnicima prezentirala zamjenica ravnateljice Centra za socijalnu skrb Novska Ankica Filipović, a nakon toga uslijedile su točke Dnevnog reda koje su se odnosile na Procjenu od ugroženosti od požara i Plan zaštite od požara za područje Grada Novske.


U dopuni Dnevnog reda gradonačelnik Vlado Klasan izvjestio je vijećnike o sastanku čelnika Novske, Jasenovca i Lipovljana na kojem je usaglašen zajednički stav da slovna oznaka na registarskim pločicama za Grad Novsku bude NO, te da se traži povrat hrvatskog grba umjesto predloženog rješenja. Gradski su vijećnici jednoglasno usvojili ovu inicijativu.