Grad NOVSKA Službene stranice

Gravitacijska i tlačna ispitivanja kanalizacije u Bročicama

Gravitacijska i tlačna ispitivanja kanalizacije u Bročicama

U naselju Bročice traju radovi na ispitivanju kanalizacijskog cjevovoda postavljenog kroz naselje, gdje je tijekom proteklog vremena izvođač radova, tvrtka Palir d.o.o, završio s postavljanjem cijevi i ostalog sustava odvodnje.

Slijede gravitacijska i tlačna ispitivanja, tlačne probe, ispitivanje crpnih stanica, a kako nam je rekao Miroslav Pavičić, nadzor radova na projektu Aglomeracije obaviti će se i pregled šahti s poklopcima, a prema vremenskim uvjetima i preostali radovi – uređenje zelenih površina i asfaltiranja.

"Tehnički pregled obaviti će se kada nastupe bolje vremenske prilike, početkom proljeća. Pozivam sve građane da sve uočene probleme jave u tvrtku „Vodovod“, ili nadzoru radova"– pozvao je Pavičić.

Dodaje kako se radovi postavljanja cjevovoda odvodnje ispod potkućnica u Starom Grabovcu i Paklenici, premještaju u gornji dio naselja Paklenica, odvojak poznat kao Batalovka. O dinamici poslova Pavičić kaže:

TONSKI PRILOG: Miroslav Pavičić

 

Kroz projekt Aglomeracije Novske predviđeno je postavljanje 42 kilometara nove kanalizacijske mreže, kroz naselje Bročice i od Starog Grabovca do Rajića. U projektu je i  nova vodovodna infrastruktura na području Grada Novske. Od predviđenih 13 kilometara do sada je završeno oko 4,3 kilometra.

Pavičić još dodaje da se rade novi kućni priključci na vodovod, završeni su u Kolodvorskoj, u tijeku su u ulici Kralja Zvonimira, a završetak je poslova i u ulici Kralja Tomislava. Kako su radovi još u tijeku, poziva vozače na oprez u prometu i građane na kretanje, radi mehanizacije i kamiona. Pješačke staze ispod kojih je prošao vodovod, privremeno će se urediti, a  asfaltirati u proljeće.

TONSKI PRILOG: Miroslav Pavičić