Grad NOVSKA Službene stranice

HGSS Stanica Novska – plemenitost spašavanja, nova Ispostava i Turističko-planinarski zemljovid

HGSS Stanica Novska – plemenitost spašavanja, nova Ispostava i Turističko-planinarski zemljovid

Nakon što je prošle godine u Kutini s radom otvoren novi prostor HGSS-a Ispostava Kutina – Stanice Novska, ove godine obilježili su deset godina djelovanja HGSS Stanice Novska. HGSS, u sklopu svojih preventivnih aktivnosti i brige o prostoru na kojem djeluje, izradom vjerodostojnih tematskih zemljovida i vodiča djelujući  na sprečavanju nesreća, a tiskali su i Turističko-planinarski zemljovid Moslavačke gore.

Na izradi Turističko-planinarskog zemljovida Moslavačke gore, spašavatelji HGSS Stanice Novska radili su godinu dana, a na dva kartografska lista precizno su prikazani najsvježiji podaci s terena koji obuhvaćaju, između ostalog i sve planinarske, pješačke, poučne, biciklističke i konjičke staze u zaštićenom području Regionalnog parka Moslavačka gora i Parka prirode Lonjsko polje.

Karta je izrađena u mjerilu 1:25 000 i namijenjena je „unapređenju sigurnosti kretanja stranih i domaćih gostiju zainteresiranih za sportske i rekreativne aktivnosti u ruralnim i gorskim područjima Moslavačke gore“.

Spašavatelji su volonteri, prošli su obučavanje za potrebne vještine i znanja, kako bi pomagali onima koji trebaju pomoći bez obzira na vremenske uvjete i na zemljopisne terene. Oni su u proteklih deset godina učinili to nebrojno puta.

Još jednom hvala na plemenitosti njihove službe i čestitka na izdavačkom poduhvatu.