Grad NOVSKA Službene stranice

Hrvatske vode partner Gradu Novska – radovi na potoku Kozarac, nastavak ove godine

Hrvatske vode partner Gradu Novska – radovi na potoku Kozarac, nastavak ove godine

"Zadovoljni smo s obavljenim radovima, urađeno je i više nego što smo planirali", rekao je Mijo Ungar, predsjednik Mjesnog odbora Kozarice, prigodom obilaska završetka poslova na potoku Kozarac, koje prolazi kroz naselja.

Potok buičar je ranijih godina kod velikih oborina pravio probleme mještanima, plaveći dvorišta kuća koje se nalaze neposredno uz potok, pa se na inicijativu MO Kozarice pristupilo uređenju. Postavljena je betonska obloga na nekoliko mjesta uz mostove na županijskoj cesti, korito je očišćeno i produbljeno kao i kosina obale.

Hrvatske vode poslove su financirale s 170 tisuća kuna, a kako je rekao Tomislav Pavičić, voditelj ispostave Hrvatskih voda u Novskoj, tijekom 2020. godine radovi se nastavljaju uz ulaganje sa 140 tisuća kuna.

TONSKI PRILOG: Tomislav Pavičić

Radove je izvodila novljanska „Vodoprivreda“, nakon promjena u tvrtci zaposleno je desetak novih djelatnika na poslovima za Hrvatske vode.

Osim potoka Kozarac, sanira se korito potoka u Brestači, na samom ulazu u Novsku, kao i kanal u Rajiću, ove radovi također financiraju Hrvatske vode u ukupnom iznosu od oko 900 tisuća kuna.

Kako je istaknuo Marin Piletić, gradonačelnik, „Hrvatske vode su veliki partner Grada Novske“, te najavljuje za slijedeći tjedan, svečano potpisivanje Ugovora za izvođenje radova s izvođačem, projekta izgradnje i rekonstrukcije vodoopskrbe i odvodnje „ aglomeracije Novske“, jedne od najvećih investicija, poslove vrijedne 123 milijuna kuna.

Na području Kozarica zadnjih godina na zadovoljstvo mještana rekonstruirane su sve ceste, gradonačelnik je podsjetio na obnovljene županijske i lokalne ceste na području naselja u suradnji Sisačko moslavačke županije i tvrtke INA, a kako je rekao , ove godine i uređenje staze prema mjesnom groblju.

TONSKI PRILOG: Marin Piletić