Grad NOVSKA Službene stranice

Izgradnja Upravne zgrade Vodovoda u Poduzetničkoj zoni

Novljanska gradska tvrtka „Vodovod“ u Poduzetničkoj zoni „Novska“ gradi svoju Upravnu zgradu. Radovi su započeli u drugoj polovici srpnja i od tada je obavljeno dosta,  završeni su građevinski radovi u prizemlju, gotova je i konstrukcija kata, a djelatnici „Venka gradnje“ iz Novske, pripremaju oplate za gornju nosivu ploču.

 

-  Zgrada će uskoro imati svoje konture. Radovi se odvijaju dobrom dinamikom i prije terminskog plana za pojedine faze, rekao je  Mario Filipović, direktor „Vodovoda“. Nakon betoniranja završne ploče slijedi ugradnja stolarije i potrebnih instalacija. Naponske kablove za električnu energiju, od glavne trafostanice u zoni do zgrade  već postavljaju djelatnici Elektre. 

Rok gradnje predviđen je u trajanju od 12 mjeseci, pa se završetak poslova na zgradi očekuje tijekom srpnja ili kolovoza naredne godine. Izgradnju Upravne zgrade koja će s prizemljem i potkrovljem imati  290 metara prostornih površine, financiraju iz vlastitih sredstava, a kako najavljuje direktor „Vodovoda“,  u drugoj fazi nastavka radova slijedi uređenje parkirališnih površina i skladišnih prostora.

 

Upravna zgradu „Vodovoda“ prvi je poslovni objekt u Poduzetničkoj zoni „Novska“. Na ovu investiciju čekalo se od 2013. godine kada je zona u potpunosti opremljena potrebnom infrastrukturom, no od najava u proteklom razdoblju, gradnje nije bilo.