Grad NOVSKA Službene stranice

Izložba

Izložba "Minijature" - Vjekoslav Pešut

Novim predstavljanjem likovnih radova, slika i skulptura, Vjekoslav Pešut, umjetnik zrele generacije novljanskih autora, propituje ekološku svijest, zagađivanje prirode, ali i davanjem novog smisla odbačenoj plastici.

Izloženi radovi u Galeriji POU Novska zasigurno su novi iskorak ovog autora, čije „Minijature“ slijede njegove misli započete kroz svemirska prostranstva „Kocki“  i propitivanje beskraja i mogućnosti izvanzemaljskog života u svemiru u izložbi „Violet“, s kojom se ranije predstavio likovnoj publici.

Dok je ranije koristio akrilik i ulje na platnu, za skulpture metal i drvo, Pešut se u „Minijaturama“poslužio akrilnim staklom i tehnikama intarzije, kolaža i ulja na staklu.

Vjekoslav Pešut završio je Pedagošku akademiju u Zagrebu, katedra likovnih umjetnosti, radio je kao učitelj likovne kulture, a vrijeme u mirovini provodi u atelijeru, član je Društva likovnih autora Novske.

Otvorenje izložbe popratile su riječi Valentine Opić, ravnateljice POU Novska, Jasne Popović Poje, pjesnikinje i Alojza Buljana, profesora. Izložbu je otvorio Siniša Kesić, zamjenik gradonačelnika, a radovi se mogu pogledati do 8. svibnja.