Grad NOVSKA Službene stranice

Izvještajna godišnja skupština ŠRD "Karas" Novska

Športsko ribolovno društvo „Karas“ održalo je redovitu godišnju skupštinu u nedjelju 5. veljače u maloj sali Doma u Bročicama. Predsjednik ŠRD "Karas" Boris Horvat podnio je izvješće o radu i financijsko izvješće za 2016. godinu, a ujedno je donešen i plan rada za 2017. godinu, te projekcija financijskog plana za 2018. godinu.

U izvješćima posebice je naglašena uloga članstva na održavanju svih ribolovnih voda na području grada Novske, poribljavanju vode, održavanju obala, te ekološko djelovanje. Priređuju i ribolovna natjecanja na jezeru Bajer u Bročicama, o kojemu posebno skrbe i koje je u njihovom vlasništvu. "Članovi društva smatraju promicateljima i turizma, čuvarima okoliša, vode i života u njoj na području Grada", rekao je predsjednik Horvat.

Skupštini su nazočili predstavnici županijskog saveza ribolova SMŽ te ŠRD "Amur Kutina", ŠRD "Jez" Jasenovac, ŠRD "Slavonac" Lipik, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Novske i predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije prof. Josip Šimunović, i gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan.

Čestitajući članovima ŠRD "Karas" na uspješnoj 2016. godini, gradonačelnik Klasan zahvalio se na promicanju Grada Novske i čuvanju okoliša. Posebno je naglasio budući projekt Brana II na Novljanskom jezeru, a u kojem će zapaženu ulogu imati ŠRD "Karas", Naime oko tisuću metara uzvodno od Jezera planira se podizanje nove brane, odnosno novog jezera, kojeg će biti potrebno oplemeniti florom i faunom, a trenutno radove na jezeru izvode Hrvatske vode. Gradonačelnik Klasan također se osvrnuo na rad tvrtke “Pelet Grupa d.o.o.”, najavljujući konkretne radnje kako bi se zaustavilo zagađivanje okoliša.