Grad NOVSKA Službene stranice

Izvještajna skupština Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije SMŽ – podružnica Novska

Redovna godišnja izvještajna, i izvanredna izborna skupština Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Sisačko – moslavačke županije – podružnica Novska održana je u ndjelju, 12. ožujka u zgradi INA Naftaplin Novska. Skupštini su nazočili  gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan, roditelji i rodbina poginulih hrvatskih branitelja, predstavnici braniteljskih udruga iz Siska, Kutine i Novske, te članovi Udruge.

Predsjednik Udruge Vinko Maček, podnoseći izvješće o radu u 2016. godini istaknuo je kako su sve zadaće predviđene programom rada u cijelosti odrađene, te da su u skladu s mogućnostima na dostojanstven način obilježili sve državne i vjerske praznike, te blagdane vezane uz Domovinski rat.

Naročito je istaknuta registracija Udruge koja ima status pravne osobe te upis u Registar udruga RH. "Suradnja s Gradom bila je veoma dobra. Novi ustroj bio je bitan jer 2016. godine nismo mogli dobiti novčana sredstva od Grada za sufinanciranje projekta obilježavanja Dana policije i sjećanja na poginule hrvatske branitelje – policajce PP Novska u Domovinskom ratu, a nakon registracije za istu aktivnost u 2017. godini od Grada smo sufinancirani s 9000 kuna. Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije Sisačko – moslavačke županije – podružnica Novska danas ima evidentirana 224 člana, a aktivnih je 151 član, te postoji interes za novo članstvo u Udrugu, naglasio je Vinko Maček

Nakon pozdravnih riječi gostiju i predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata nazočne je pozdravio gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan. "Prvi su otpor agresiji Domovinskom ratu pružili upravo pripadnici hrvatske policije, a uz njih i pričuvni sastav policije iz kojih su ustrojeni Zbor narodne garde, kasnije Hrvatska vojska te specijalne formacije", istaknuo je gradonačelnik pozvavši još jednom na jedinstveno djelovanje, jer previše se priča o povijesnim zbivanjima iz nekih davnih vremena a zanemaruje se stvaranje hrvatske države u Domovinskom ratu. Sve je Udruge gradonačelnik podsjetio na jedinstvo koje je vladalo '91. pozvavši ih sve na suradnju i odbacivanje politikanstva, a članovima Udruge zaželio je puno zdravlja i uspjeha u daljnjem radu.