Grad NOVSKA Službene stranice

JAVNI NATJEČAJ ZA ZAKUP POSLOVNOG PROSTORA - zakup poslovnog prostora u Sportskoj dvorani u Novskoj

 

Na temelju  članka  3. Odluke o zakupu poslovnog prostora  (“Službeni vjesnik”  broj 3/13, 4/18 i 15/18-ispravak) i Odluke Gradonačelnika Grada Novska KLASA:  372-03/18-01/83; URBROJ: 2176/04-02-18-2 od 20. kolovoza 2018. godine, Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu, komunalni sustav i prostorno uređenje Grada Novske  objavljuje

 

JAVNI NATJEČAJ

 ZA ZAKUP POSLOVNOG PROSTORA

 

1.         Predmet natječaja je zakup poslovnog  prostora u  Sportskoj dvorani u Novskoj,  Tina Ujevića 2C, posebni dio u vlasništvu Grada Novske ukupne površine 74,02 m2 (opremljena učionica, uredski prostor za prijem kandidata i rad voditelja auto škole) , u svrhu obavljanja  djelatnosti vozačkih škola.

 

            Početna zakupnina iznosi 562,55 kn.

            Jamčevina iznosi  1.125,10 kn.

Javni natječaj se provodi podnošenjem pisanih ponuda u zatvorenoj omotnici  po postupku i uvjetima propisanim Odlukom o zakupu poslovnog prostora Grada Novske (Službeni vjesnik broj 3/13, 4/18 i 15/18-ispravak).

 

2.         ROK ZA PODNOŠENJE PONUDA: 29. KOLOVOZA 2018. godine do 12:00 sati

3.         Ugovor o zakupu poslovnog prostora sklopit će se s ponuditeljem koji uz ispunjenje ostalih uvjeta iz natječaja ponudi najviši iznos zakupnine. Ugovori o zakupu sklapa se na rok od 5 godina. Ugovorom će se regulirati uvjeti održavanja i korištenja poslovnog prostora kao i namjena te način  usklađivanja cijene zakupa sa Odlukom o zakupu poslovnog prostora Grada Novske.

4.         Poslovni prostor se daje u zakup u viđenom stanju. Potpisom Ugovora o zakupu poslovnog prostora i primopredajnog zapisnika, zakupnik potvrđuje da je poslovni prostor primio u viđenom stanju i suglasan je da će prostor urediti (ako je to potrebno) o vlastitom trošku kako bi u njemu mogao obavljati ugovorenu djelatnost. Također se zakupnik odriče prava potraživati naknadu od zakupodavca za uložena sredstva u poslovni prostor, s bilo koje osnove (naknade štete, stjecanja bez osnove, smanjenja zakupnine i dr.), bez obzira jesu li sredstva uložena sa ili bez suglasnosti zakupodavca.

5.         Osim zakupnine, zakupnik se obvezuje plaćati sve tekuće troškove održavanja prostora te troškove koji proizlaze iz korištenja, održavanja i uređenja prostora (struja, voda, grijanje, komunalna, vodna naknada i drugo).

6.         Zakupnik ne može vršiti preinake predmetnog prostora bez pismenog pristanka zakupodavca

7.         Zakupnik ne može poslovni prostor dati u podzakup.

8.         Ugovor o zakupu sačinjava se kao ovršna isprava sukladno Zakonu o javnom bilježništvu (Narodne novine, br. 78/93, 29/94, 162/98, 16/07, 75/09, 120/16) te svi troškovi solemnizacije ugovora padaju na teret zakupnika.

9.         Pisana ponuda za zakup s potrebnim prilozima podnosi se neposredno u pisarnici ili preporučenom pošiljkom  na adresu: Grad Novska, Trg dr. Franje Tuđmana 2, 44330 Novska, u zatvorenoj omotnici s naznakom:

“PONUDA ZA SUDJELOVANJE U JAVNOM NATJEČAJU - NE OTVARATI” – POSLOVNI PROSTOR U SPORTSKOJ DVORANI NOVSKA

Preporučena pošiljka mora biti zaprimljena u pisarnici Grada Novske do 29. kolovoza 2018. do 12 sati.

Ponude će se javno otvarati u prostorijama Gradske vijećnice Grada Novske  29. kolovoza 2018. godine u 12,15 sati. Otvaranju ponuda mogu pristupiti ponuditelji ili njihovi opunomoćenici.

10.       Ponude predane neposredno u pisarnicu nakon isteka roka za podnošenje ponuda ili poslane poštom, a zaprimljene nakon isteka roka za podnošenje ponuda smatrat će se zakašnjelim ponudama i neće se uzimati u razmatranje, nego će biti vraćene Ponuditelju.

11.       Kontakt informacije radnim danom od 8-14 sati, tel. 044691520.

12.       Cjeloviti tekst javnog natječaja objavljen je na internetskim stranicama www.novska.hr i na  oglasnoj ploči u zgradi Gradske vijećnice, Trg dr. Franje Tuđmana 2/I kat,  Novska.

 

OPĆI UVJETI ZA PODNOŠENJE PONUDA

1.         Ponuditelj je dužan uplatiti jamčevinu za poslovni prostor u iznosu  od 1.125,10 kn   u korist računa IBAN HR2340009-1829300005 s naznakom „Javni natječaj za zakup poslovnog prostora, model  68 poziv na broj 7706-OIB.

3.         Ponuditelj je u ponudi dužan navesti djelatnost koju će obavljati u poslovnom prostoru.

4.         Pravo na podnošenje ponude imaju fizičke osobe koje imaju registrirani obrt ili obavljaju samostalnu profesionalnu djelatnost i pravne osobe registrirane za djelatnost vozačkih škola.

5.         Ukoliko pristignu dvije ponude sa istim iznosom zakupnine koji je ujedno i najviši ponuđeni iznos zakupnine, ponuditelji će biti pozvani da u roku od sedam dana po primitku obavijesti dostave dopunu ponude.

6.         Neće se razmatrati ponude fizičkih i pravnih osoba koje imaju dugovanje prema Gradu Novska s  osnova javnih i drugih davanja

7.         Najpovoljnijem ponuditelju neće se vratiti jamčevina ukoliko odustane od ponude, odnosno od sklapanja ugovora o zakupu poslovnog prostora. U tom slučaju sklapanje ugovora o zakupu poslovnog prostora ponudit će se prvom sljedećem ponuditelju koji je ponudio nižu zakupninu, pod uvjetom da pristane na zakup s najviše ponuđenom zakupninom za isti poslovni prostor.

8.         Na ponuđeni neto iznos mjesečne zakupnine obračunava se stopa PDV-a, temeljem Zakona o porezu na dodanu vrijednost (Narodne novine, br. 73/13, 99/13, 148/13 i 153/13, 143/14, 115/16).

9.         Grad Novska do zaključenja ugovora pridržava pravo poništenja natječaja i neprihvaćanja niti jedne ponude.

10.       Ponuda mora sadržavati:

  • oznaku poslovnog prostora
  • ime i prezime ponuditelja, njegovo boravište, OIB ( za fizičke osobe i fizičke osobe obrtnike), odnosno naziv društva s adresom sjedišta , OIB (za pravne osobe), e-mail i broj telefona radi kontakta,
  • presliku osobne iskaznice za ponuditelja fizičku osobu i fizičku osobu - -obrtnika,
  • presliku rješenja ili izvatka iz obrtnog registra ne starijeg od 3 mjeseca od datuma izdavanja, iz kojeg mora biti vidljivo da je ponuditelj registriran za djelatnost koja je oglašena (za fizičku osobu – obrtnika),
  • presliku rješenja ili izvatka iz sudskog registra ne starijeg od 3 mjeseca od datuma izdavanja, iz kojeg mora biti vidljivo da je društvo registrirano za djelatnost koja je oglašena (za pravnu osobu),
  • opis djelatnosti koju bi ponuditelj obavljao u okviru oglašene djelatnosti, 
  • ponuđeni iznos mjesečne zakupnine, ne manji od oglašenog u javnom natječaju,
  • broj žiroračuna s naznakom poslovne banke kod koje je isti otvoren, za povrat jamčevine
  • potvrdu Upravnog odjela za proračun i financije Grada Novska o stanju duga prema proračunu grada, ne stariju od 30 dana
  • dokaz o izvršenoj uplati jamčevine u iznosu dvostrukog početnog iznosa zakupnine na račun Grada Novske IBAN HR2340009-1829300005 s naznakom „Javni natječaj za zakup poslovnog prostora, model  68 poziv na broj 7706-OIB.

 

     Osobe koje se u ponudi pozivaju na Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (članak 132. navedenog Zakona), ako ispunjavaju uvjete natječaja i prihvate najviši ponuđeni iznos mjesečne zakupnine, moraju dostaviti i sljedeće dokumente:

  • izvornik ili ovjerenu presliku potvrde Ministarstva obrane Republike Hrvatske ne starije od 3 mjeseca od datuma izdavanja, odnosno Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske kojom se dokazuje pravo prvenstva iz natječaja te status branitelja, kao i izjavu da ne traje zakup drugog poslovnog prostora, ovjerenu kod javnog bilježnika, 
  • potvrdu o statusu člana uže i šire obitelji smrtno stradalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata i člana uže i šire obitelji nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata (izdaje nadležno tijelo državne uprave prema mjestu prebivališta), 
  • potvrdu o statusu hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata i dragovoljca iz Domovinskog rata (izdaje nadležno tijelo MORH ili MUP),
  • dokaz o registraciji braniteljske socijalno-radne zadruge za obavljanje registrirane djelatnosti koje su evidentirane u evidenciji braniteljskih socijalno-radnih zadruga koju vodi Ministarstvo hrvatskih branitelja,
  • potvrdu o statusu užeg člana (djeteta) hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata.

 

11.         Ponude suprotne ovom pozivu, nepotpune ponude koje ne sadrže dokumente i podatke sukladno ovom javnom pozivu i uvjetne ponude neće se razmatrati.

12.       Najpovoljniji  ponuditelj prije solemnizacije  Ugovora o zakupu dužan je zakupodavcu dostaviti bjanko zadužnicu u iznosu godišnjeg zaduženja za prvu godinu zakupa, radi osiguranja plaćanja zakupnine.

13.       Sukladno članku 9. stavku 3. Odluke o zakupu poslovnog prostora (Službeni vjesnik broj 3/13, 4/18 i 15/18-ispravak) u Narodnim novinama  objavljen je tekst obavijesti o javnom natječaju, a cjeloviti tekst  javnog natječaja objavljuje   se na web stranici Grada Novska i na oglasnoj ploči Grada Novske.

 

 

GRAD NOVSKA

Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu,

komunalni sustav i prostorno uređenje

 

NAPOMENA:

 

Obavijest o javnom natječaju objavljena je u Narodnim novinama  broj 74/2018 od 17.8.2018. godine.

Javni natječaj je otvoren od 17.8.2018. do 29.8.2018. do 12 sati.

 

OVDJE MOŽETE PREUZETI OBRAZAC

OBRAZAC PONUDE - poslovni prostori, kolovoz 2018.