Grad NOVSKA Službene stranice

KKK "Medveščak" oduševio posjetitelje na jubilarnoj IV. Novljanskoj pirueti

Gradska tržnica u Novskoj je već drugu godinu za redom središte ledene zabave i omiljeno mjesto najmlađih za provođenje zimskih praznika. Grad Novska je u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Novske organizirao mnoštvo zabavnih sadržaja, a jedan od najvažnijih je svakako tradicionalna Novljanska pirueta koja se u subotu, 31. prosinca održala već četvrtu godinu za redom. Građani su program u izravnom prijenosu mogli pratiti na 88,3 MHz putem Radio postaje Novska. Sve posjetitelje i slušatelje pozdravili su voditeljica programa Nikolina Bublić, te gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan, koji je svečano otvorio jubilarnu IV. Novljansku piruetu.

Sve ljepote klizanja na pirueti je predstavio Klizačko – koturaljkaški klub "Medveščak" iz Zagreba, čiji su članovi svojim klizačkim umijećem i izvedbama zapalili atmosferu na ledu. KKK "Medveščak" je najstariji i najpoznatiji hrvatski klizačko – koturaljkaški klub, osnovan 1961. godine, te od tada aktivno sudjeluje u razvitku umjetničkog klizanja i koturaljkanja. U Novskoj nastupaju već nekoliko godina za redom, a ovoga puta posjetiteljima su se predstavili klizači različitih uzrasta sa svojim natjecateljskim i revijalnim programima, ali i improviziranim točkama.

"Dolazimo u Novsku već četvrtu godinu za redom i mogu reći da je ova manifestacija iz godine u godini sve bolja, led je svake godine sve većih dimenzija. Moram primijetiti da nigdje nisam vidio led ovako velikih dimenzija" – rekao je Josip Gluhak, jedan od trenera iz KKK "Medveščak", dodavši kako je organizacija odlična za ovako mali Grad. "Ova manifestacija nije samo zabava, sadržava gospodarske i turističke segmente, a glavni cilj "Adventa u Novskoj" je što duži boravak djece na svježem zraku" – naglasio je gradonačelnik Vlado Klasan, podsjetivši kako je cijena klizaljki i klizanja samo 10 kuna, te je pozvao sve žitelje Novske i okolnih gradova i općina da posjete Gradsko klizalište u Novskoj i dožive ledenu čaroliju.