Grad NOVSKA Službene stranice

Konstituirano Gradsko vijeće Grada Novske

Na svečanoj sjednici konstituiranja 8. saziva Gradskog vijeća Grada Novske, nakon provedenih lokalnih izbora, prisegu su položili i izabrani vijećnici.

Prema rezultatima u novom sazivu, koji zbog promjene Zakona o lokalnim izborima broji 15 mjesta, 10 je pripalo koaliciji HDZ-HSS, 3 mjesta pripala su koaliciji DLS-DP, SDP i HNS osvojili su 1. mjesto, kao i koalicija HSP-HSU-MOST.

"Želimo da Novska zadrži epitet najvećeg gradilišta u Sisačko-moslavačkoj županiji, grada otvorenog za nove kreativne industrije, grada u koji se mladi vraćaju i doseljavaju, grada u kojemu stariji nisu zaboravljeni, grada u kojemu nema liste čekanje za mjesto u dječjem vrtiću, grada u kojemu broj poduzetnika i obrtnika raste, a broj parcela u Poduzetničkoj zoni Novska pada. To je naša zajednička misija. Naši sugrađani to od nas očekuju bez obzira iz koje smo političke stranke" – rekao je Marin Piletić, u nastupnom govoru nakon ponovnog imenovanja i polaganje prisega, u drugom mandatu  za gradonačelnika Grada Novske.

Prisegnuli su, iz koalicije HDZ, HSS, Ivica Vulić, koji je izabran i za predsjednika Gradskog vijeća Grada Novske, Ivana Matanović, za potpredsjednicu, Siniša Kesić, zamjenik gradonačelnika, Marija Kušmiš, Sanja Leški, Ronald Bilogrević, Josip Kovačević, Ante Stojić, Krešimir Marenić, Danijel Zekić i Franjo Šalić, iz SDP-HNS, Valentina Opić, Željko Soldo ispred koalicije HSP,HSU, MOST,  te iz stranaka DP i DLS, Goran Kovačević, Zdravko Erjavec i Tomislav Herceg.

Izabrana su i sva radna tijela Gradskoga vijeća Grada Novske.

Gradske vijećnike čeka puno posla, pred njima je period od 4 godine i izvršenje pobjedničkog programa koalicije HDZ, HSS, „Novska u koju vjerujemo“. Prema riječima gradonačelnika Piletića, „o vijećnicima osmog saziva GV Grada Novske ovisi da li će biti u kolektivnoj svijesti upamćeni za slijedeće generacije, ili da budu zaboravljeni čim im mandat prestane“.

Na suradnju u radu i u zajedničkoj misiji za dobrobit Grada Novske pozvao je i izabrani Ivica Vulić, predsjednik GV Grada Novske.