Grad NOVSKA Službene stranice

Kreće „Aglomeracija Novske“ – projekt vrijedan 123 milijuna kuna za vodoopskrbu i odvodnju

Kreće „Aglomeracija Novske“ – projekt vrijedan 123 milijuna kuna za vodoopskrbu i odvodnju

Jedan od najvećih zahvata, projekt stoljeća „Aglomeracija  Grada Novske“, od strateške je važnosti za Grad Novsku, njene stanovnike i stanovnike okolnih naselja.

Potpisivanjem Ugovora za izvođenje radova, izgradnje i rekonstrukcije sustava vodoopskrbe i odvodnje, na području Novske i naseljima, Bročice, Stari Grabovac, Paklenica, Voćarica, Jazavica, Roždanik i za dio naselja Rajić, početak radova kreće krajem mjeseca veljače, a prema Ugovoru s izvođačem , predviđeno vrijeme trajanja poslova je 650 dana.

Sklapanjem Ugovora realizirati će se poslovi u vrijednosti 123 milijuna kuna, riječ je o nepovratnim sredstvima  za radove na izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, radove na sustavu rekonstrukcije vodoopskrbe u dužini od 13 kilometara, rekonstrukcija postojećeg sustava odvodnje na oko 1,8 kilometara te izgradnja oko 40,5 nove kanalizacijske mreže.

Projekt „Aglomeracije Novske“,  Mario Filipović, direktor tvrtke Vodovod Novska ističe važnim posebice za mještane naselja od Starog Grabovca do Rajića,  te kaže;

TONSKI PRILOG: Mario Filipović  

Ugovor s tvrtkom za izvođenje radova na području Aglomeracije Novske, potpisali su Mario Filipović, direktor Vodovoda Novska i Marinko Babić, direktor tvrtke Palir d.o.o. Vrijednost poslova je nešto više od 71,9 milijuna kuna bez PDV-a.

Direktor Filipović potpisao je i Ugovor za upravljanje projektom s odabranom zajednicom ponuditelja, „Eko-mlaz“ „Hidroprojekt“ i „Tenzor“, ugovor je potpisao Dorian Jurić, direktor tvrtke „Eko mlaz“ Novska. Još ranije je potpisan i Ugovor s tvrtkom „Proplus inženjering“,  za nadzor nad izvođenjem radova.

Kako se radi o zahtijevanim radovima i projektu, kako kaže Marin Piletić, gradonačelnik, „predstoji nam 650 napornih dana“. Građanima i mještane trebati će strpljivosti kod izvođenja radova koji će prolaziti u blizine njihovih vlasništva, gradonačelnik osim toga ističe,  kako je projekt i natječaji za Aglomeraciju Novske u dosadašnjoj provedbi  prošao bez žalbi te se zahvalio.     

"Zahvaljujem direktoru Mariu Filipoviću i cijelom timu, koji su ovaj veliki posao, studiozno, elegantno i profesionalno odradili", naglasio je gradonačelnik Piletić.

TONSKI PRILOG: Marin Piletić

Izvođač radova je tvrtka Palir d.o.o, direktor tvrtke Marinko Babić, vjeruje kako će u zadanim rokovima izvršiti projekt koji započinju krajem veljače.