Grad NOVSKA Službene stranice

Kreće uređenje “Dnevnog centra za starije osobe Novska”

Kreće uređenje “Dnevnog centra za starije osobe Novska”

Grad Novska u partnerstvu s Dnevnim centrom za starije i nemoćne osobe Sisak, započinju provedbu projekta „Dnevni centar za starije osobe Novska“. Projekt će se provoditi i u partnerstvu Centrom za socijalnu skrb Novska i Gradskim društvom Crvenog križa Novska.

Ugovor o prenamjeni i rekonstrukciji zgrade, nekadašnje upravne zgrade novljanskih komunalnih tvrtki, u utorak, 6. travnja,  potpisali su gradonačelnik Marin Piletić i Mario Pranjić, direktor građevinske tvrtke „VENKA gradnja“ Novska.

Vrijednost radova je oko 3,8 milijuna kuna, bespovratna sredstva su osigurana kroz projekt Razvojne agencije „NORA“, u punom iznosu iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

"Radovi započinju tijekom travnja i trajali bi 7 mjeseci. Pored građevinske rekonstrukcije, zgrada će nakon uređenja imati i lift", rekao je Mario Pranjić, direktor „Venka gradnje“.

"Grad Novska ovim projektom dobiva novu izvaninstitucionalnu uslugu za naše starije sugrađane u obliku funkcionalnog prostora Dnevnog centra, koji će pružati svu potrebnu podršku i dostupnost socijalnih usluga starijim osobama. Ovim se povećava kvaliteta njihovog života, između ostalog o važnosti brige za starije" – rekao je gradonačelnik.

Posebno je naglasio „kako je ovaj projekt uvod u izgradnju Doma za starije u Novskoj“.
TONSKI PRILOG: Marin Piletić

Prema riječima Ružice Čakširan, ravnateljice Dnevnog centra za starije i nemoćne osobe Sisak, „krećemo s jednim svjetskim trendom, dakle svijet dolazi ovdje u Novsku, kroz brigu o starijim osobama  uz svu potrebnu skrb“, dodajući kako je Dnevni centar odličan početak gradnje jednog kvalitetnog Doma za starije.

TONSKI PRILOG: Ružica Čakširan

Potpisani Ugovor je rezultat jedne od aktivnosti projekta „Dnevnog centra za starije osobe Novska“, financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj, ukupnog iznosa od nešto više od 10 milijuna kuna.