Grad NOVSKA Službene stranice

Kreću radovi na kanalizacijskom sustavu – s izvođačem potpisan Ugovor na 4,5 milijuna kuna

Ugovor vrijedan 4,5 milijuna kuna, o nastavku radova na kanalizacijskom sustavu od naselja Brestača i Nova Subocka, potpisali su Mario Filipović, direktor komunalne tvrtke „Vodovod“ Novska i odabrani  izvođač radova, Nedeljko Potroško, direktor tvrtke „Koming“ Kopirivnica.

Iako je urađena prva faza radova, u protekle četiri godine nije došlo do nastavka započetog. Nova gradska vlast drugu fazu dogovorila je sa Zoranom Đurokovićem, generalnim direktorom Hrvatskih voda prigodom njegovog dolaska u Novsku.

Kako kaže gradonačelnik Marin Piletić, ovim se zahvatima „podiže kvaliteta života u naseljima Brestača i Nova Subocka“, a nakon toga slijedi i završetak radova na sustavu odvodnje, na uređaju za pročišćavanje otpadnih voda.

Poslovima koji slijede završava se više od 5 kilometara uređenja „gravitacijskih cjevovoda“ kroz naselje Nova Subocka, čime će se, prema riječima Maria Filipovića, direktora „Vodovoda“,  „zaokružiti“ kanalizacijski sustav dužine od oko 23 kilometra.

Poslovi bi trebali krenuti u narednim danima, a prema najavi izvođača radova, potrajati će oko dvije godine.

Osim ovih poslova kroz projekt aglomeracije na području Grada Novske, za što je u dogovor s Hrvatskim vodama predviđeno ulaganje od 12,5 milijuna Eura, rekonstruirati će se 13 kilometara vodoopskrbnog sustava, oko 40 kilometara kanalizacijske odvodnje i izgradnja 18 crpnih stanica.