Grad NOVSKA Službene stranice

Krenuli radovi na županijskoj cesti kroz Bročice

Djelatnici Poduzeća za ceste Slavonski Brod započeli su s pripremnim radovima za rekonstrukciju županijske ceste ŽC 3250 kroz naselja Bročice. Ovaj projekt kojim je predviđeno uređenje 2,6 kilometra ceste kroz naselje, širine 9 metara s biciklističkim stazama, financiran je u jednakim dijelovima , 50 posto Grad Novska, a ostala polovica iznosa financirana je od  ŽUC-a Sisačko-moslavačke županije.

Ugovor o zajedničkom financiranju početkom ove godine u Novskoj su potpisali,  Marin Piletić, gradonačelnik i Stipe Šapina, ravnatelj Županijske uprave za ceste SMŽ. Sredstva su iskazana u proračunima za ovu godinu, a odabirom izvođača, slavonsko brodskog  „Poduzeća za ceste“, radovi su na zadovoljstvo mještana Bročica krenuli.

Zbog stanja asfaltnog sloja prometovanje ovom dionicom predstavljalo je problem za vozače motornih vozila, ali i za bicikliste i pješake, pa je cesta kroz Bročice bila  među prioritetima za obnovu županije i nove gradske uprave.

Ovo je jedna od prometnica koje se uređuje, a pored radova na cesti u naselju Kozarice, prema riječima gradonačelnika Piletića, planirano je i asfaltiranje ceste koja spaja tvrtku Pelet u Bročicama s Državnom cestom D47,  kao i uređenje ceste u naselju Stara Subocka, desni kraj pored rijeke Subocke sve do kraja tog dijela sela, do izlaska koji se spaja sa županijskom cestom prema naselju Plesmo.