Grad NOVSKA Službene stranice

Krovište vatrogasne spremnice DVD-a Nova Subocka sanirano nakon gotovo 8 godina

Kao što je i najavljeno u veljači na vatrogasnoj Skupštini DVD-a Nova Subocka, proteklog tjedna započeli su radovi na saniranju krovišta vatrogasne spremnice DVD-a Nova Subocka. Radove su u petak, 21. travnja obišli gradonačelnik Novske Vlado Klasan i tajnik DVD-a Nova Subocka Ivica Crnojević, koji su nazočili postavljanju limenog pokrova.

"Krovište zahtjeva saniranje već skoro 8 godina, no bivša vladajuća struktura za mandata gospodina Vidakovića, nije imala sluha za rješavanje ovog problema, a razlog je po njima uvijek bio nedostatak financija. Napokon je i krovište naše vatrogasne spremnice došlo na red" – izjavio je tajnik Društva Ivica Crnojević, koji se ovim putem zahvalio gradonačelniku na novčanoj potpori i razumijevanju uime kompletnog DVD-a Nova Subocka.

"Već 4 godine s posebnim poštovanjem i pijetetom dolazim među vatrogasce zahvalan, jer se na njih doista uvijek možemo osloniti. Uvijek su spremni stati u zaštitu svojih sugrađana i imovine. Stoga me nije iznenadilo kada mi se tajnik Društva Ivica Crnojević obratio s  ovom inicijativom, rekavši kako su članovi DVD-a spremni sami odraditi sanaciju krovišta" – rekao je gradonačelnik, istaknuvši kako bi izvođenje radova u tom slučaju bilo financijski izdašnije, te je dodao kako su pronašli jeftinije, ali kvalitetnije rješenje stoga je nositelj radova novljansko komunalno poduzeće. Osim saniranja krovišta, uređene su i staze oko objekta vatrogasne spremnice, a ukupna vrijednost ove investicije je oko 40 tisuća kuna, no naši vatrogasci su to zaslužili.