Grad NOVSKA Službene stranice

Kuglački klub "Novska" ponovo u društvu najboljih

Dugogodišnja perjanica novljanskog sporta, Kuglački klub "Novska" ponovo je u društvu najboljih kuglačkih momčadi u Hrvatskoj. Da im je mjesto među najboljima dokazali su u netom završenoj sezoni 1. B Hrvatske kuglačke lige – sjever, u kojoj su superiorno osvojili 1. mjesto i bez dodatnih kvalifikacija izborili 1. A ligu.

Svečano je bilo u subotu, 25. ožujka u Gradskoj kuglani. Pred nastup u posljednjem kolu 1. B lige s ekipom KK "Zanatlija" Kutina, gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan uručio je kuglačima "Novske" pobjednički pehar i medalje za osvojeno prvo mjesto, zaželjevši im uspješan nastup i predstavljanje Novske u najboljoj kuglačkoj ligi.

Ovaj su uspjeh ostvarili  Dario Duda, Ivan Jakovljević, Zdenko Poleto, Hrvoje Crnojević, Ivica Brozović, Marko Hećimović, Mato Stjepanović, Dinko Kasumović, Matej Zboril i Ivan Hećimović. Osim što su izborili nastup u 1. A ligi, pred novljanskim kuglačima je i nastup u Kupu RH.

Raduje prije svega mladost ovog kluba. Stasali su mladi novljanski kuglači i sada se mogu ravnopravno nositi s najboljima u državi. Grad Novska svakako će iznaći sredstava da prati Kuglački klub "Novska", kao što ih je pratio i do sada, kao i sve druge sportaše i klubove koji izvrsnošću predstavljaju Grad Novsku, izjavio je gradonačelnik Vlado Klasan prilikom dodjele sportskih odličja.