Grad NOVSKA Službene stranice

„Lukovo u Novskoj“ – pokrovitelj manifestacije Ministarstvo kulture, u programima više od tisuću sudionika

Ovogodišnje „Lukovo u Novskoj“ , manifestacija kojom Grad Novska obilježava svoj Dan grada i slavi zaštitnika sv. Luku Evanđelisu, trebalo bi biti posebno. Više od tisuću sudionika, u raznim programima i sadržajima, sudjelovanje  gostiju iz prijateljskih gradova, Njemačke i Francuske, sa svojim kulturno-umjetničkim programima, „Lukovo 2017.“ otvara novo poglavlje obilježavanja slavljenja Dana grada.

Pokrovitelj „Lukova u Novskoj“ je Ministarstvo kulture i ministrica Nina Obuljen Koržinek, a organizaciju, uz koordinaciju svih sadržaja, preuzela je Turistička zajednica Grada Novske. Cjelovit program koji započinje u petak, 13. listopada i trajati će do 18. listopada predstavile su Marija Kos i Ivana Kuzlić  iz TZ Grada Novske, kako je rečeno, uz veliki broj sudionika.

Prema riječima gradonačelnika Marina Piletića, osnovna tema je „prikaz Novske na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće, čime se želi odati priznanje svim utemeljiteljima urbane Novske“.

Dio programa na predstavljanju događanja koja sljede izveli su učenici Osnovne škole Novska. Učenici i učitelji su pripremili  više sadržaja, scenski prikaz „Starinska učionica“ za ovo Lukovo je nadograđen. U predstavi prikaz školovanja od prije stotinjak godin, učenici i učiteljice izvesti  će i na njemačkom jeziku, za goste koji dolaze iz njemačkog grada Mengena.

Ravnateljica, Antonija Mirosavljević, najavila je i druge sadržaje u kojima sudjeluju, a posebno ističe svečano otvorenje novouređenog vanjskog školskog igrališta.