Grad NOVSKA Službene stranice

Dječje folklorne skupine oduševile posjetitelje u Rajiću

U organizaciji Društva naša djeca "Osmijeh" Rajić u subotu, 23. travnja održana je osma po redu "Večer dječjeg folklora" u Društvenom domu u Rajiću, gdje se okupio veliki broj posjetitelja koji su užvali u pjesmi i plesnim koreografijama u izvedbi mališana. Večer folklora otvorio je gradonačelnik Vlado Klasan koji je rekao kako se nada da će ova večer prerasti u tradicionalnu manifestaciju koju će Grad Novska uvijek podupirati, te se zahvalio voditeljici Društva Miri Čuvidić na entuzijazmu i organizaciji ove večeri.

"DND "Osmijeh" Rajić osnovano je 2008. godine s ciljem očuvanja narodnih plesova i igara svoga kraja kao bogatog dijela kulturne baštine" – izjavila je voditeljica Društva Mira Čuvidić, dodavši kako su se na smotri predstavili sa slavonskim dječjim igrama i plesovima. Pored domaćina, nastupile su i dječje folklorne skupine KUD-a "Lipa" Lipovljani, KUD-a "Šubić" Novska, KUD-a "Mijo Stuparić" Velika Ludina i "Ptičeki" iz folklornog ansambla "Žuna" Bedekovčina.

Novost ovogodišnjeg programa je postavljena bina, koja je posjetiteljima omogućila bolji pregled i uživanje u plesnim koreografijama. Voditeljica Mira Čuvidić zahvalila se svima na dolasku, te Gradu Novska koji već godinama financijskim sredstvima omogućava održavanje ove manifestacije. Po završetku smotre svi prisutni su ostali na prigodnom domjenku i druženju, a voditeljica Mira Čuvidić je voditeljima folklornih skupina uručila zahvalnice za sudjelovanje na osmoj "Večeri dječjeg folklora" u Rajiću.