Grad NOVSKA Službene stranice

Nagrađena ljubav prema knjizi i čitanju – nagrade za sudionike „čitateljskog izazova“

Trinaestero učenika, sudionika „čitateljskog izazova“, koji je tijekom ljetnih školskih praznika organizirala Gradska knjižnica i čitaonica „Ante Jagar“, na maloj svečanosti u prostoru knjižnice , primili su prigodne Zahvalnice i poklone.

Želeći tijekom ljeta uz dobro osmišljene čitateljske projekte  potaknuti čitanje kod što većeg broja djece i učenika u Gradskoj knjižnici i čitaonici „Ante Jagar“, za ovo ljeto osmislili su projekt „U japankama do knjižnice“, u kojem je  sudjelovalo na desetke učenika.

Najvredniji, oni koji su u tom periodu pročitali najviše knjiga, zaslužili su nagrade: Melanija Tomasović, Ivan Marijan, Ivan Vuković, Marija Bublić, Lana Crnojević, Klara Kovačević, Lucija Muraja, Filip Muraja, Viktor Barešić i Noa Sertić. Najviše, 51 knjigu pročitao je Matej Čavlović, te  Marijan Marijan i Izabela Marenić.  

- Njihova  ljubav pema knjizi i čitanju nagrađena je i besplatnom  godišnjom  članarinom, -kazala je Darija Jež, ravnateljica Knjižnice.

Među nagrađenima je i učenica Melania Tomasović, koja od četvrte godine vrijedno čita, kada je kao najmlađa čitateljica tada nagrađena, za slikovnice i pročitane  knjige za najmlađe.

 Uz Mjesec hrvatske knjige Gradska knjižnica i čitaonica „Ante Jagar“  pripremila je više drugih programa za odrasle, a i niz pogodnosti za sve korisnike.

Prigodnim monologom, svečanost čitanja upotpunio je Kruno Movrić, a nastup je pripremila Kristina Grdur, učiteljica.