Grad NOVSKA Službene stranice

Predstavljena knjiga "Vidim te" – priča o strpljenju, razumijevanju, tišini i ljubavi

Autobiografska knjiga Slavena Vujića, naslova "Vidim te" predstavljena je u srijedu, 9. veljače u galeriji Pučkog otvorenog učilišta, koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Slaven je svojim primjerom inspirirao mnoge, a s njegovim iskustvima pretočenima u knjigu upoznali su se i gradonačelnik Novske Vlado Klasan, zamjenik gradonačelnika Vedran Mihaljević, ravnateljica POU Novska Valentina Opić, ravnateljica DV "Radost" Dijana Kadliček, te direktor Novokoma Vinko Debeljak.

Razgovor s autorom vodila je ravnateljica GKČ "Ante Jagar" Novska Darija Jež, koja je prisutnima ujedno i predstavila autora, tatu Slavena. Knjiga broji 128 stranica koje opisuju njegovu borbu sa samim sobom oko neprihvaćanja situacije u kojoj mu se nalazi sin. Naime, njegov petogodišnji sin Vito ima senzorni poremećaj iz spektra autizma, a Slaven nakon bolnog suočavanja s istinom kreće na put spoznaje koji rađa ideju o Gradu anđela u kojem će djeci s teškoćama u razvoju biti dana prilika za život u punini. Slaven Vujić kaže kako knjiga govori o ocu kojem je njegov sin postao učitelj, koji ga uči strpljenju, razumijevanju, tišini, samoći.

"Ovo nije knjiga o autizmu, ovo je knjiga o ljubavi. Volimo jedni druge. To je glavna poruka knjige " - izjavio je Slaven, autor knjige, ujedno i osnivač Udruge Senzori, koji je prisutnima otkrio kako je došlo do napuštanja uspješne menadžerske karijere i spoznavanja stanja vlastita sina. Tata Slaven dobitnik je humanitarne nagrade Ponos Hrvatske 2015., te je prepoznat po svojim društveno korisnim aktivnostima za dobrobit djece i mladih s teškoćama u razvoju. Važno je napomenuti kako je knjiga jedan od načina prikupljanja donacija za izgradnju i uređenje grada Anđela u dvorcu Dioš pokraj Daruvara.