Grad NOVSKA Službene stranice

Prijem za učenike i profesore Glazbene škole u Novskoj

Povodom ostvarenih rezultata na 55. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa, koje se održavalo od 25. veljače do 10 ožujka i to u Jastrebarskom, Zadru, Splitu, Velikoj Gorici, Zagrebu i Novskoj, u četvrtak 9.ožujka u prostoru male vijećnice Grada Novske, gradonačelnik Vlado Klasan primio je učenike i profesore Glazbene škole u Novskoj.

Igor Tatarević, zamjenik ravnateljice Glazbene škole, prezentirao je gradonačelniku rezultate učenika postignute na ovom natjecanju: "Na regionalnim natjecanjima u okviru 55. hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa u disciplini bisernica i klavir koje je održano od 1. do 8. ožujka u Jastrebarskom nastupili su učenici u klasi profesora Filipa Novosela, i to Marko Martinović i Klara Komljenović te osvojili druge nagrade, također klavirska pratnja Lorena Alpeza. U Novskoj su nastupili učenici profesora Stivena Ruvčevskog: Sebastian Debeljak s osvojenom trećom nagradom i učenice profesorice Ane Betević Dadić, Rebeka Bjelanović druga nagrada i Žana Josić prva nagrada, te učenice profesorice Marije Klasan Kinderman: Ela Uroić druga nagrada i Hana Klanac prva nagrada"

Gradonačelnik Vlado Klasan u svom obraćanju učenicima i profesorima najprije je čestitao mladim glazbenicima na njihovim iznimnim ostvarenjima, te profesorima i djelatnicima Glazbene škole u Novskoj na uzornoj organizaciji dijela natjecanja koji je održan u našem gradu. "Veliki je to događaj i izuzetna čast za Glazbenu školu u Novskoj i Grad Novsku ugostiti više od stotinu učenika i studenata te isto toliko profesora glasovira proteklih dana. Ponosan sam na sve vas, na rezultate koje ste ostvarili, ter pokazali smo koje bogastvo imamo, a upravo vi ste naše bogastvo", rekao je gradonačelnik Klasan obraćajući se učenicima i profesorima.

"Iznimno smo ponosni s obzirom na nezavidnu situaciju u kojoj smo se našli jer našaravnateljica Dunja Uroić nije iz zdravstvenih razloga mogla sudjelovati u organizaciji, ali je dala ogroman doprinos, zajedno s vama gradonačelniče, u lobiranju kako bi Novska dobila organizaciju natjecanja. Osobno sam stvarno ponosan na rezultate koje smo ostvarili te ovom prilikom zahvaljujem se vama gospodine Klasan na podršci i Gradu koji nam je toliko pomogao u cjelokupnoj organizaciji. Nadam se da će slijedeće godine isto tako i godine koje su pred nama polučiti isto sjajne rezultate da idemo dalje istim tim tijekom kako smo išli do sada", rekao je na kraju prof. Tatarević.