Grad NOVSKA Službene stranice

Replika starinskog bicikla postavljena u središtu grada

Preko puta Glazbene škole u Novskoj, pokraj zgrade banke i šetnice, djelatnici Novokoma završili su postavljenje velike replike starinskog bicikla.

Konstrukcija bicikla izrađena od metalnih cijevi u tvrtki „Metaflex“ Novska, zbog svoje veličine,  do mjesta gdje je bicikl postavljen morala je biti dopremljena u dijelovima.

Nakon ponovnog sastavljanje prednjeg velikog i malog kotača, prve reakcije prolaznika bile su, iznenađenje njegovom veličinom. S oko 5,5 metra visine dominira prostorom, a građani uz pohvale, kažu kako je ovaj dio grada uz šetnicu sada i oplemenjen ovom konstrukcijom.  

I ne manje važno za spomenuti, Novska se na ovaj način priključila hrvatskim i europskim gradovima koji na gradskim površinama imaju skulpturu bicikla, a time je Novska  postali i „grad prijatelj biciklima“.

Već ranije spominjano, projekt razvoja „cikloturizma“,  za područje Sisačko moslavačke županije izradila je Razvojna agencija „Si-Mo-Ra“, a kroz fondove sredstva je osiguralo Ministarstvo turizma Republike Hrvatske.

Djelatnici „Novokoma“ urediti će uskoro i okoliš oko postavljene replike bicikla, kao i zelenu površinu.