Grad NOVSKA Službene stranice

U POU otvorena izložba slika pod nazivom "Solovci ženama svijeta"

Likovna grupa SOL je u srijedu, 8. ožujka simbolično povodom Dana žena u galeriji Pučkog otvorenog učilišta održala otvorenje izložbe pod nazivom "Solovci ženama svijeta". Grupa likovnjaka SOL je osnovana 2010. godine od strane Matice Hrvatske – ogranak Lipovljani (pod tadašnjim nazivom LiLi – Lipovljanski likovnjaci), a nakon što se ugasila 2012. godine, nekoliko upornih članova nastavilo se usavršavati u svim tehnikama slikanja. Trenutno broje 11 aktivnih članova; Marina Mikulić i Vlatka Vidiček iz Kutine, Vesna Šepović iz Jasenovca, Ankica Kozić iz Puske, Jasna Mihalić, Štefica Oljača i Dubravko Malleg iz Novske, Ivana Kozina i Viktorija Sadek iz Lipovljana, Ines Babić i Zdenka Kokolek iz Kraljeve Velike.

Voditeljica SOL-a Zdenka Kokolek naglasila je kako su s Udrugom DLAN iz Novske i "Moslavački štrk" iz Popovače ostvarili usku suradnju, te da zajedno s njima sudjeluju na raznim kolonijama i izložbama. "Na ovoj skupnoj izložbi vidljive su različitosti u tehnici slikanja ulja, akrila i pastela, iako je cvjetni motiv zajednički svim slikama" – izjavila je voditeljica SOL-a Zdenka Kokolek. Ravnateljica POU-a Valentina Opić izrazila je zadovoljstvo što je zajedno s članovima SOL-a uspjela realizirati izložbu s prigodnom tematikom, čime su doprinijeli obilježavanju Dana žena.

Izložbu je otvorio gradonačelnik grada Novske Vlado Klasan, koji je rekao kako su ovakve izložbe prije nekoliko godina nažalost bile slabo posjećene. "Zar nije lijepo kada građani i kolege slikari dođu na izložbu i na taj način budu potpora ovim entuzijastima koji nam priređuju lijepu večer. To smatram, ne samo obvezom, nego i pažnjom, potporom i na kraju nagradom za sav njihov uloženi trud" – zaključio je gradonačelnik, te je ovu prigodu iskoristio kako bi sve građane pozvao da što više sudjeluju u ovakvim aktivnostima i na taj način podrže svoje sugrađane. Otvorenje su nastupom uveličali članovi Mješovitog pjevačkog zbora "Lira" iz Lipovljana, koji su svojim izvedbama oduševili sve prisutne.