Grad NOVSKA Službene stranice

Libertas pobjednik županijskog nogometnog kupa: Libertas – Lekenik 6:0 (2:0)

Trofej koji je nedostajao u klupskoj vitrini napokon je u Novskoj. U odličnoj utakmici odigranoj 8. lipnja u Kutini, na stadionu NK Moslavina pred oko 300 gledatelja, nogometaši Libertasa superiornom igrom savladali su ovogodišnjeg prvaka 1. ŽNL, ekipu Lekenika s uvjerljivih 6:0, poluvrijeme 2:0.Samo u početku Lekenik je davao najavu da bi mogao biti ravnopravan suparnik novljanskom četveroligašu, no razlika u kvaliteti i snazi dolazi na vidjelo već u 8. minuti. Nakon četiri uzastopna kornera Galešić pronalazi Šimunovića koji je bio neumoljiv za vodstvo 1:0. Lekenik još pokzuje volju za nadmetanjem, no nakon gola Miška u 34. i isključenja igrača pred kraj poluvremena, njihove ambicije su nestale.

U drugom dijelu Libertas očekivano dominira i puni mrežu Lekenika. Tri puta se u listu strijelaca upisuje Kožuhar, a posljednji napad na utakmici Šimunović je svojim drugim pogotkom okrunio za konačnih 6:0. Pobjednički pehar kapetanu Libertasa Milanu Šakiću uručio je predsjednik NSSMŽ Daniel Ivić, na zadovoljstvo kako igrača i Uprave na čelu s predsjednikom Vedranom Mihaljevićem, tako i većeg broja navijača pristiglih iz Novske. Trener Đuro Petrinec dao je priliku svim igračima da sudjelovanjem u ovoj utakmici, okuse šampionski duh.

Tako nakon izvrsnog proljetnog dijela u MŽL Središte i osvajanja 5. mjesta, ova je sezona zaključena na najbolji mogući način, osvajanjem županijskog kupa. Libertas već početkom jeseni nastavlja natjecanje u kupu, a ponovi li ovakvu igru, Gradski stadion u Novskoj mogao bi ugostiti i neku od renomiranih prvoligaških ekipa.