Grad NOVSKA Službene stranice

Libertas započeo pripreme za proljetni dio sezone

U subotu, 4. ožujka u 16. kolu Libertas će na Gradskom stadionu u Novskoj ugostiti NK Polet iz Buševca čime započinje proljetni dio sezone u MŽL Središte. Pripreme su startale u petak, 20. siječnja tradicionalnom prvom prozivkom u prostorijama kluba. Nepovoljni vremenski uvijeti nisu dozvolili prvi trening, no s radom se započinje odmah, a trener prve momčadi Đuro Petrinec u obraćanju igračima nagovjestio je desetak pripremnih utakmica.

"Temelj igre prve ekipe počivat će na iskusnim, starijim igračima, od kojih očekujem doprinos pri uvođenju u igru mladih igrača, koji su svojim nastupom u jesenskom dijelu opravdali moja očekivanja. Naša su očekivanja da pokušamo ući u sam vrh tablice, kako bi ulazak u 3. ligu postao realan cilj", rekao je trener Petrinec.

Predsjednik NK Libertas Vedran Mihaljević pozdravio je nazočne igrače u ime Uprave kluba, zaželjevši im puno uspjeha u predstojećoj polusezoni. "Libertas je stabilan klub, a Uprava kojoj sam na čelu učinit će sve da ispuni obveze prema vama. Vaša je dužnost da u najboljem svjetlu prezentirate Grad Novsku, a gradonačelnik i gradska uprava čvrsto stoje iza vas. Naglašavam kako je ova Uprava, osim financiranja iz gradskog Proračuna, uspjela ostvariti i vlastite prihode u visini većoj od 100 tisuća kuna, a uspješno smo organizirali i ovogodišnji Zimski malonogometni turnir", izjavio je predsjednik Mihaljević.

Podsjetimo, na kraju jesenskog dijela prvenstva u MŽL Središte Libertas je zauzeo 9. mesto, dakle u sredini tablice, s osvojenih 21 bod. Ostvareno je šest pobjeda, isto toliko poraza, te tri neodlučena rezultata, postignuto je 29 golova, a isto toliko i primljeno. Treba istaknuti da bodovna razlika od 9. do 3. mjesta na tablici nije velika, tako da postoji realna mogućnost za napredak, što će svakako ovisiti i o kvalitetno obavljenim pripremama.