Grad NOVSKA Službene stranice

Likovna radionica održana u Kući Djeda Mraza

Likovna radionica održana u Kući Djeda Mraza

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Novska i Društva likovnih autora Novska organizirane  su likovne radionice, u  okviru manifestacije "Advent u Novskoj" .

Djed Mraz je otvorio vrata svoje kućice dječici koja se vole igrati bojama i likovno izražavati.  U srijedu, 21. prosinca je održana likovna radionica za djecu koju je dočekivao dobri Vilenjak, a Djedica je pričao priče o svojim sobovima na kojima još putuje kao i njegovi djedovi i pradjedovi, no njegova djeca koja su mlađa i imaju tek oko sto godina sada putuju na motorima. Djedicu to žalosti jer sobovima još uvijek putuju i njegovi djedovi koji su stari oko 560 godina i trudi se očuvati tu tradiciju. Bombonima je častio dječicu koja su crtala božićne jelke, poklone i ukrase.

Kuću Djeda Mraza posjetio je gradonačelnik Vlado Klasan u pratnji voditeljice Turističkog informativnog centra Milijane Dižep Margetić, a Djed Mraz ih je darovao najljepšim poklonom za ove blagdane – ZAGRLJAJEM.

Djedica je putem Radio postaje Novska dječici iz Novske i okolice poželio sretan Božić i Novu godinu, puno zdravlja i radosti i poručio da svakako svrate u Kućicu, a on će ih darivati bombonima, lijepim pričama i crtanim filmovina pod nadzorom dobrog vilenjaka.