Grad NOVSKA Službene stranice

Malene Jazavljane razveselili darovi sv. Nikole

U susret blagdana sv. Nikole, organiziraju se razna darivanja za naše najmlađe. Veselo je bilo u nedjelju, 4. prosinca u Društvenom domu u Jazavici, gdje je Mjesni obor Jazavica održao prigodno darivanje svojih najmlađih sumještana povodom blagdana sv. Nikole. Djeca su sv. Nikolu dočekala s velikim oduševljenjem, te su mu pripremili nekoliko recitacija, kako bi mu se zahvalili na darovima koje su primili. Zločesti Krampus nije podijelio puno šiba, jer su mali Jazavljani bili jako dobri ove godine.

Okupljene je pozdravio predsjednik Mjesnog odbora Mario Adžijević, koji se zahvalio roditeljima što su doveli djecu na ovu priredbu, te gradonačelniku na pruženoj financijskoj potpori. Naglasio je kako naselje Jazavica broji mnogo djece, koja su zaslužila ovakav skup i jednu malu gestu pažnje. Darivanju je nazočio i gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan koji je istaknuo kako su djeca naša najveća sreća, radost i budućnost, te da je posebno zadovoljstvo vidjeti ovoliko djece u jednom malom mjestu.

"Zadovoljstvo je što najmlađima mogu na jedan najljepši način pridonijeti da dožive ovaj blagdan sv. Nikole. Posebno bih istaknuo doprinos predsjednika MO Maria Adžijevića jer je svoja sredstva koja dobiva od Grada kao naknadu za rad u MO od srca odvojio za ovu dječicu" – rekao je gradonačelnik. Župnik župe sv. Tome apostola u Rajiću Josip Pendžić prisutne je uveo u predblagdansko raspoloženje, upoznavši ih s likom i djelom sv. Nikole, nakon čega je malenim Jazavljanima podijeljeno preko 50 prigodnih darova.