Grad NOVSKA Službene stranice

Marinko Stojić podnio ostavku na dužnost predsjednika Gradskog vijeća Grada Novske

Marinko Stojić podnio ostavku na dužnost predsjednika Gradskog vijeća Grada Novske

Na konferenciji za medije održanoj u četvrtak 9. ožujka u Velikoj vijećnici novinarima se obratio Marinko Stojić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Novske.

"Obavještavam javnost i građane Grada Novske da sam danas predao ostavku na dužnost predsjednika Gradskog vijeća Grada Novske. Razlog za ostavku je odlazak na novo radno mjesto u Zagreb, te više fizički neću moći biti prisutan na sjednicama Gradskog vijeća. Smatram da je fer prema građanima koji su me izabrali da se javno obratim i iznesem razlog ostavke. Također, iz istog razloga podnijeti ću i ostavku na dužnost predsjednika GO SDP Novska.", izjavio je Marinko Stojić.

Podsjetimo, na 21. sjednici Gradskog vijeća održanoj 2015. godine tadašnja predsjednica Gradskog vijeća Nikolina Šepović Vidović (HSP) podnosi ostavku iz osobnih razloga a trećina vijećnika iz redova vladajućih stranaka predlaže Marinka Stojića (SDP) za novog predsjednika Gradskog vijeća. Iste godine 12. ožujka tiskovnu konferenciju održava i GO SDP Novska te izvješćuju  o održanim unutarstranačkim izborima, na kojima je za predsjednika GO SDP-a Novska izabran Marinko Stojić.

"Zahvaljujem se gradskim vijećnicima, gradskoj upravi i gradonačelniku, te svim građanima na uspješnoj suradnji. Politički neću biti aktivan a povodom predstojećih lokalnih izbora pozivam političare da u predstojećoj kampanji najviše čuvaju obitelji svojih političkih protivnika", zaključio je Marinko Stojić.

Inače, Marinko Stojić bio je voditelj Uprave Hrvatskih šuma podružnica Nova Gradiška, a prema vlastitim riječima na novu dužnost u Hrvatskim šumama stupa u ponedjeljak, 13. ožujka.