Grad NOVSKA Službene stranice

Milijarda i šezdeset milijuna kuna iz Nacionalnog plana za drugi kolosijek pruge Novska - Kutina

Milijarda i šezdeset milijuna kuna iz Nacionalnog plana za drugi kolosijek pruge Novska - Kutina

Krajem prošlog tjedna, u petak 10. rujna održan je prošireni Kolegij gradonačelnika, na kojem su uz gradonačelnika Marina Piletića i njegovog zamjenika Siniše Kesića bili i svi gradski pročelnici i direktori i ravnatelji gradskih ustanova i poduzeća, te drirektor županijske razvojne agencije SIMOR-a Mario Čelan sa suradnicama.

Tema Kolegija bila je prezentacija Nacionalnog plana oporavka i otpornosti za period 2021. – 2026., te participacija gradskih projekata unutar Plana. Gradonačelnik Piletić zahvalio je Vladi RH na pomoći i lobiranju kako bi se strateški projekti Grada našli unutar Plana vrijednog 47, 5 milijardi kuna.

"Ono što je važno jest da je sastavni dio ovog plana i nova, druga trasa željezničke pruge Kutina – Novska, unutar rekonstrukcije i dogradnje drugog kolosjeka pruge Dugo Selo – Novska, Vrijednost ovog prijekta je milijarda i 60 milijuna kuna, a Grad, uz Centar gaming industrije ima spremne i druge projekte", rekao je gradonačelnik Piletić.

Direktor SIMOR-e Mario Čelan istaknuo je da je cilj županijske razvojne agencije upoznati sve gradove i poćine u Županiji s Nacionalnim planom kako bi bili spremni na objavu čak 176 natječaja unutar Plana. – Dakako, cilj nam je i nadalje ostati najbolja razvojna agencija Europske unije, rekao je direktor Čelan.