Grad NOVSKA Službene stranice

Mjerama potpora otvaraju se tvrtke i obrti i raste broj otvorenih radnih mjesta

Mjerama potpora otvaraju se tvrtke i obrti i raste broj otvorenih radnih mjesta

Kroz razne mjere potpora Grad Novska pomaže poduzetnike početnike, postojeće obrte, a kroz Mjeru 2.  podmjeru 2.2. i vlasnike u sektoru gaming industrije. Prošle godine sredstvima potpore otvoreno je 63 radna mjesta, a ove godine u novim poduzećima i obrtima još je 35 zaposlenih.

Prve godine dodijele sredstava u 2018. godini, kada su Mjere pokrenute, otvoreno je 26 novih poduzeća i obrta s 32 zaposlena, a potpore je dobilo i 13 postojećih obrta i poduzeća. Na raspisani Javni poziv za sredstva poticaja javilo se i realiziralo 10 vlasnika obrta koji su Ugovore o korištenju potpisali s Marinom Piletićem, gradonačelnikom.  Sredstava će koristiti vlasnici obrta i tvrtki, Ružica Tutić, Ivica Križanić, Đurđica Grgurić, Danijela Kovačević, Ivan Matić, Dubravka Klepac, Borna Štofac, Josipa i Kristijan Bencek i Damir Panđek. Sredstva potpore dodijeljena su poduzetnicima početnicima iz sektora gaming industrije, među njima odobrena su Damiru Penđaku, vlasniku tvrtke „TRIX“, za računalno programiranje, koji je u Novsku došao iz Vrbovca. Prošao je edukaciju u Poduzetničkom inkubatoru PISMO, projekte je usmjerio ka VR-u, kaže, u Novskoj se dobro snašao, a dobivena sredstva su dobar početak i poticaj. 

 Josipa i Kristijan Bencek, vlasnici su tvrtke „GROW“. U Novsku su došli iz Kutine,  poznanstvo započeto na edukaciji okrunili su i brakom, a očekuju i prinovu u obitelji. Izrađuju aplikacije, a nedavno su završili i aplikacije za gluhe osobe, kako bi mogle vidjeti govor i riječi sugovornika.

TONSKI PRILOG: Josipa Bencek

"Mjera za poduzetnike početnike Grad Novsku je učinila otvorenim za nove poduzetničke aktivnosti, posebice u programiranju, dizajnu i gamingu. Imali smo prazne zgrade u gradu, a sada samo u Poduzetničkom inkubatoru PISMO, radi četrdesetak tvrtki i obrta" – naglašava gradonačelnik.

TONSKI PRILOG: Marin Piletić