Grad NOVSKA Službene stranice

Mjesni dom u Rajiću koristiti će se za društvene, kulturne i sportske aktivnosti

Mjesni dom u Rajiću koristiti će se za društvene, kulturne i sportske aktivnosti

Oko zgrade Mjesnog doma u naselju Rajić građevinske skele pokazuju da traju aktivnosti na rekonstrukciji objekta, a traju i radovi na unutarnjem uređenju.

Poslovi su započeli u srpnju, a izvođač radova tvrtka „Gradnja Alaber“, urediti će Dom za društvene, sportske i kulturne sadržaje. Osim vanjskog izgleda, mijenja se i interijer, pored velike dvorane i za prostor namijenjen najmlađim, jednu odgojnu skupinu djece, igraonicu, a u jednom dijelu biti će i knjižnica i čitaonica.

Prilikom obilaska radilišta sa suradnicima, Marin Piletić, gradonačelnik, ističe ulaganja koja doprinose životnom standardu mještana Rajića i drugih naselja. Kaže kako će nakon završetka radova uređene prostore Mjesnog doma koristiti, mladi, učenici, mještani, za društvene i sportske aktivnosti.

Ova investicija vrijedna je nešto više od šest milijuna kuna, sufinancirana sredstvima Europske unije, europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj uz omjer financiranja, 85 posto EU i 15 posto RH.

U proteklom razdoblju u Rajiću je uređen Trg hrvatskih branitelja s novim spomenikom za hrvatske branitelje, park sa šetnicom koji spaja Osnovnu školu Rajić, a ulagano je i u bolji standard škole, uređena je školska kuhinja što je pomogla Sisačko moslavačka županija i Grad Novska iz proračuna.

Radovi na Mjesnom domu potrajati će do proljeća naredne godine.