Grad NOVSKA Službene stranice

"Mogućnosti, a ne ograničenja"

U okviru aktivnosti projekta Mogućnosti, a ne ograničenja koji je financiran sredstvima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta unutar volonterskog programa za srednje škole "Moj doprinos društvu jednakih mogućnosti" – u Srednjoj školi Novska Udruga OSI SMŽ održala je u ponedjeljak, 3. travnja još jedan susret pod nazivom Inkluzivno zapošljavanje koje vodila dr. sc. Daša Poredoš Lavor.

Zaposlenost ima dvostruko značenje: za pojedinca ono znači dohodak, unapređenje osobnih sposobnosti, zadovoljstvo radom i društveni status dok je za društvo  zaposlenost glavni izvor bogatstva Iznimno je važno OSI osigurati pravo na rad u skladu s njihovim mogućnostima i uključiti ih u zajedničke radne procese s ostalim ljudima očuvanih funkcionalnih mogućnosti – na način da ostvarimo inkluzivno zapošljavanje.

Tako su učenici sudjelovali u razgovaraonici gdje su saznali da i OSI mogu biti vrlo aktivni članovi zajednice, da postoje radna mjesta na kojima mogu dati svoj doprinos, pogledali smo zajedno kratki dokumentarni film o inkluzivnom zapošljavanju, a potom su u radionici sa zadacima učenici osmišljavali radna mjesta za OSI- rekla je dr. sc. Daša Poredoš-Lavor.