Grad NOVSKA Službene stranice

Na 89. Skupštini DVD-a "Jazavica – Roždanik" uručene dvije značke vatrogasnog veterana

Dobrovoljno vatrogasno društvo "Jazavica – Roždanik" održalo je u subotu, 21. siječnja 89. redovnu godišnju Skupštinu u prostoru Društvenog doma u Roždaniku. Skupštini su nazočili gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Novske Davor Štimac, te predstavnici brojnih okolnih dobrovoljnih vatrogasnih društava. Skupštinom je predsjedao dosadašnji predsjednik DVD-a "Jazavica – Roždanik" Ivan Kovačević koji je, uz Fabijana i Živka Kovačevića, ujedno izabran i u radno predsjedništvo Skupštine. Ivan Kovačević pozdravio je sve prisutne zahvalivši im se na dolasku, te je naglasio kako njihovo Društvo sada ima jednu od najljepših vatrogasnih spremnica na području Grada Novske. Za novog predsjednika DVD-a "Jazavica – Roždanik" izabran je Dubravko Kovačević.

Izvješće o radu društva tijekom protekle 2016. godine podnio je tajnik Goran Kovačević, koji je istaknuo kako je Društvo provelo brojne aktivnosti, poput sudjelovanja na  vatrogasnom mimohodu u organizaciji VZGN, te na gradskom natjecanju VZGN gdje su ostvarili zapažene rezultate. "Novoizgrađenu vatrogasnu spremnicu koju smo protekle godine primili na korištenje opremali smo u nekoliko navrata, sukladno našim mogućnostima" – rekao je Goran Kovačević. U Izvješću zapovjednika Željka Miškovića navedeno je kako su članovi DVD-a uspješno odradili četiri intervencije. Zapovjednik je pohvalio sve članove, aktivne i pomažuće, posebno roditelje djece i mladeži koji su pomogli ostvariti plan i program DVD-a "Jazavica – Roždanik". 

Spomenice i odlikovanja povodom 10, 30, te 40 godina uspješnog rada članovima je uručio predsjednik i zapovjednik VZGN Davor Štimac, koji je najstarijim vatrogascima DVD-a Jazavica – Roždanik,  Marijanu Đuriću i Branku Jugoviću, također dodijelio značke vatrogasnog veterana od strane Hrvatske vatrogasne zajednice. Predsjednik VZGN zahvalio se Ivanu Kovačeviću na doprinosu kojeg je dao DVD-u Jazavica – Roždanik i VZGN, kao i svim članovima DVD-a, te Gradu Novska koji izdvaja znatna sredstva za potrebe novljanske vatrogasne zajednice. "Ponosan sam što sam tijekom ove četiri godine bio s vama na svakoj Skupštini, a isto tako i na činjenicu da Grad Novska u cijeloj Sisačko – moslavačkoj županiji izdvaja najviše sredstava za vatrogastvo" – rekao je novljanski gradonačelnik Vlado Klasan, dodavši kako su vatrogasci prije svega humanitarci i ponos svake sredine.