Grad NOVSKA Službene stranice

Na javnom izlaganju predstavljen Prostorni plan Grada Novske

Prostorni plan Grada Novske dobiva  svoje treće Izmjene i dopuna. Prvi je usvojen 2005. godine, a radi prispjelih prijedloga poslovnih subjekata i zainteresiranih za izmjene, Grad Novska je angažirao tvrtku „Ask atelieri“ iz Zagreba, koji su izradili prijedlog novog Prostornog plana. Predstavljen je u Gradskoj vijećnici na javnom izlaganju.

- Novi Prostorni plan odnosi se na cijelo područje Grada Novske, omogućit će planiranje i realizaciju kapitalnih projekta, korekciju površina te usklađivanje s novim Zakonom o prostornom uređenju i  Zakonom o gospodarenju otpadom, između ostalog je rekao Siniša Keisć, zamjenik gradonačelnika.

Jedna od važnijih izmjena je prenamjena površina ili objekata iz stambenog u proizvodni prostor, kao i promjena namijene Hotela Knopp, iz turističke, kako je bilo ranije,  u javno društvenu namjenu,

u planu je i nova Državan cesta Lipovljani – Lipik, a koja dijelom prolazi preko područja Grada Novske, te nekoliko drugih planova. Istaknut je i prostor u Poduzetničkoj zoni „Novska“za namjenu gradnje kompostane.  Prostorni plan je usklađen s Prostornim planom Sisačko-moslavačke županije.

 

Nov i Prostorni plan predstavila je Azra Suljić, predstavnica tvrtku „Ask atelieri“.