Grad NOVSKA Službene stranice

Na jubilarnom 20. pohodu novljanskim gorjem preko 200 planinarki i planinara

Početak kalendarske godine, članovi Planinarskog društvo „Zmajevac“ Novska, obilježe šetnjom po novljanskom gorju. Jubilarnom dvadesetom hodanju po novljanskom gorju, prvom u kalendarskoj godini, odazvalo se dvjestotinjak planinarki i planinara iz dvadeset jednog  Planinarskog društva.

Okupljanje i polazak bio je na malom trgu ispred POU Novska, a nakon okrepe i potrebnih informacija, kolona je s više vodiča prema kategoriji i dobi hodača, krenula prema Pujić brdu, zatim prema Crkvištu i Zmajevcu. Novo okupljanje i ručak bio je kod lovne kuće na Jelenovoj glavi od kuda je slijedio povrataka po označenoj stazi, Marjanović točak, Novljansko jezero i nazad u grad.

Predsjednica PD „Zmajevac“, Melita Mihalić, kaže kako su i ovog pohoda prema broju hodanja na kojem su sudjelovali, planinarima dodijeljena  priznanja i značke. Ponosno ističe povećanje broja članova PD „Zmajevac“ te veliki odaziv gosti iz drugih Planinarskih društava ali i hvali suradnju i pomoć koju imaju od novljanskih vatrogasaca i gorskih spašavatelja, prigodom svih aktivnosti koje organiziraju.

Sudionicima pohod priključila se  i Jadranka Čoklica, dopredsjednica Hrvatskog planinarskog saveza, rekavši kako u 345 registrirana planinarska društva ima oko 35 tisuća planinarki i planinara.

Nakon povratka u grad i kraćeg odmora, s  djelatnicama Turističkog ureda gosti su obišli uže središte Novske.

Najavljena je i slijedeća šetnja, koja će se održati u spomen na Vojno redarstvenu operaciju „Bljesak“, krajem travnja ili na sam dan akcije 1. svibnja.