Grad NOVSKA Službene stranice

Na predstavi "I živjele su sretno...?" Novljani doznali postoje li zaista ljubavi iz bajke

Puna kino dvorana POU-a u Novskoj je u srijedu, 12. travnja bila mjesto održavanja Trnoružičine djevojačke zabave. Naime, Novljani su nazočili predstavi "I živjele su sretno...?" koju je pripremila glumačka ekipa "Scene Gorica". Ova urnebesna komedija nam je, pod redateljskom palicom kazališne redateljice Frane Marije Vranković, pokazala postoje li zaista ljubavi iz bajke.

Iako zabavna i vesela, predstava nenametljivo propitkuje uvijek aktualne društvene probleme poput preljuba, neplodnosti, razvoda, ostanka u nesretnom braku radi djece, neimaštine i bogatstva, ovisnosti o društvenim mrežama, "važnosti" svadbe, a ne čina vjenčanja i drugo, a sve će vas navesti da se zapitate, živi li itko sretno do kraja života, i ako da, koja je cijena "sreće"?

Kako funkcionira suvremeni brak, ima li smisla i što ga sve razara, te kako se bajkoviti svijet poklapa sa suvremenim okruženjem? Odgovore na ova pitanja znaju Snjeguljica, Trnoružica, Pepeljuga i Bezimena, likovi koje su nam dočarale Doris Pinčić Rogoznica, Jelena Hadži-Manev, Mia Krajcar i Selma Mehić. Prekrasni kostimi uklapali su se u tematsku djevojačku večer, te su na kazališne daske donijeli neobuzdani duh dvadesetih godina prošlog stoljeća.