Grad NOVSKA Službene stranice

Nacionalna zaklada prepoznala rad HVIDRE Novska – potpisan Ugovor o potpori na rok do 3 godine

Nacionalna zaklada prepoznala rad HVIDRE Novska – potpisan Ugovor o potpori na rok do 3 godine

Predstavnici braniteljskih udruga Grada Novske, Odbora hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Gradskog vijeća Grada Novske, održali su sastanak.

Predsjednik, Ivica Vulić, upoznao je članove Odbora o nedavnom Ugovoru o financijskoj izvan institucionalnoj potpori radu HVIDRE Novska. Ugovor je u Zagrebu uručila Cvjetana Plavša-Matić, upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Radi se o potpori u visini nešto više od 159 tisuća kuna godišnje, tijekom razdoblja od tri godine čime je omogućeno zapošljavanje još jedne osobe u Domu hrvatskih branitelja na administrativnim i ostalim poslovima te za režijske troškove.

Kako je taj dio do sada financiran od strane Grada Novske, na određeno vrijeme u planu je zapošljavanje još jedne osobe čime će se omogućiti još kvalitetniji rad Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Novska.

Program je realiziran u suradnji s Razvojnom agencijom NORA Novska, koja je pripremila projekt, a predsjednik Ivica Vulić, podsjetio je i na dosadašnje projekte, „Osnažimo hrvatske branitelje“ i „VIA Bljesak“ (Video Igra Akcija „Bljesak“), koji je u fazi realizacije.

Na sastanku je bilo riječi i o nekim budućim projektima vezanih za Domovinski rat, prezentacija događanja na novljanskom i Zapadno slavonskoj bojišnici te o dokumentiranju svih Spomen obilježja za stradale hrvatske branitelje na području Grada Novska i Općina Jasenovac i Lipovljani.