Grad NOVSKA Službene stranice

Najavljeno Lukovo u Novskoj 2021!

Najavljeno Lukovo u Novskoj 2021!

Ove godine Novska slavi svog sveca zaštitnika i Dan Grada, blagdan sv. Luke. Prošle su 2020. godine epidemiološke mjere zapriječile održavanje Lukova, no zato će ovogodišnji bit prepun raznih sadržaja. Izložbe, koncerti, sportska i kulturna događanja, svečana sjednica, redat će se od petka 15. do ponedjeljka 18. listopada. Za domaće i goste koji se očekuju i sve koji će tih dana doći u Novsku i domaćini čekaju raširenih ruku i otvorenog srca.

"Djelatnice Turističke zajednice Grada Novske koordinirati će realizaciju svih događanja, a svoj posao odrađivati će i mnogobrojni volonteri, djelatnici Novokoma, gradske ustanove i škole,  sve do svečanog zatvaranja", istaknula je na predstavljanju „Lukova 2021.” u Gradskom kinu direktorica TZGN Marija Kos Šaka.

Zvuci tamburice, miris lovačkog gulaša, fiša i dobre kapljice, ulice grada obučene u svečano ruho i dekorirane jesenskim plodovima i bojama, kao i jedinstveni događaji koji građane i posjetitelje vraćaju na prijelaz iz 19. u 20. stoljeće očekuju ovogodišnje posjetitelje, a novost je odvijanje svih događanja na otvorenim gradskim prostorima, dakle, trgovima, Gradskom parku i Novljanskom ćošku.

"Doći u Slavoniju na slavlje je doživljaj, a na kirvaj pogotovo. Upravo se time vodimo pripremajući ovogodišnje Lukovo. Prikazujemo povijesno razdoblje koje je mnogima nezanimljivo dok je za Novsku najvažnije jer je tad postala grad, i to onog trenutka kada su se željezničke pruge iz Zagreba iz pravca Siska i prava Dugog Sela trajno susrele u Novskoj. Danas ponovo svjedočimo rekonstrukci ovih prometnica nakon višegodišnjeg zanemarivanja", rekao je na predstavljanju Lukova gradonačelnik Marin Piletić.