Grad NOVSKA Službene stranice

Naselje Rajić ima jedan od najljepše uređenih Mjesnih domova na području Grada Novske

Naselje Rajić ima jedan od najljepše uređenih Mjesnih domova na području Grada Novske

Do neki dan oko zgrade Mjesnog doma u Rajiću stajale su građevinske skele, a građevinari radili na rekonstrukciji. Još samo poneki elementi i dio skele podsjećaju na veliki zahvat koji je uvelike promijenio vanjski i unutarnji izgled doma. Rekonstrukcijom Mjesnog doma, djeca , mladi i mještani naselja Rajić dobili su vrhunski uređen, oplemenjen i arhitektonski dizajniran multifunkcionalni objekt u središtu mjesta.

Jedna od najljepših zgrada na području Grada Novske pružiti će idealne uvjete za sportske aktivnosti, prostore za kulturna i društvena događanja u velikoj dvorani, prostoru namijenjenom najmlađima, jednoj odgojnoj skupini djece, imati će igraonicu, a u jednom dijelu i knjižnicu i čitaonicu.

Vrijednost ove investicije bila je 6,6 milijuna kuna, projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije, Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj s 85 posto i 15 posto sredstava RH.

Radove je izvodila građevinska tvrtka „Gradnja Alaber“. Osim Mjesnog doma, uređen je Trg hrvatskih branitelja s novim spomenikom za poginule hrvatske branitelje, park i šetnica kod Osnovne škole Rajić, a uz potporu SMŽ podignut je i standard učenika uređenjem kuhinje u školi.

Sve je to doprinos i životnom standardu mještana Rajića i drugih naselja.