Grad NOVSKA Službene stranice

Nastavak investicijskih ulaganja na području Grada Novske – radovi u Sigetcu, Staroj i Novoj Subockoj

Nizom građevinskih radova nastavljena su investicijska ulaganja na području Grada Novske. Radove u naseljima Sigetac, Stara i Nova Subocka,  obišli su gradonačelnik Marin Piletić , njegov zamjenik Siniša Kesić, predsjednik Gradskog Vijeća Grada Novska, Ivica Vulić i Mišo Tušek , pročelnik.

 

Jedno od ulaganja u Sigetac je i izmjena krova na Mjesnom domu, ranije je uređena i vatrogasna spremnica DVD - a Sigetac, parkiralište, gradonačelnik dodaje, jedno od predviđenih ulaganja u narednom razdoblju je i energetska obnova Mjesnog doma.  

U Sigetcu su u  tijeku  i radovi na mjesnom groblju. Djelatnici Novokom postavili su žičanu ogradu, a urediti će se i staze na samom groblju i prilazni put. Od skorih radova trebali bi sanirati i makadamski put u jednom dijelu Sigetca.

 

Prema riječima Dalibora Špoljara, u Sigetac se u zadnjih dvije godine počelo ulagati, kako kaže „puno više nego u prethodnim godina“,  no mještani koje zastupa kao predsjednik Mjesnog odbora, očekuju i uređenje odvodnih kanala kao i zgrade stare škole.

 

U Staroj Subockoj djelatnici Poduzeće za ceste Slavonski Brod nastavili su s rekonstrukcijom oko 1,8 kilometra ceste, od raskrižja sa županijskom cestom, pored Područne škole, crkve, jednog i drugog odvojka mosta preko rječice Subocke, sve do izlaza na županijsku cestu. Radovi nešto kasne zbog zimskog perioda no očekuje se skori završetak.

Rekonstrukcija ove prometnica omogućena je bespovratnim sredstvima kroz projekt Programa ruralnog razvoja iz fondova Europske unije i RH.

 

Kapela  Pohođenja Blažene Djevice Marije u Staroj Subockoj iz 1890. godine, koja predstavlja  kulturno dobro,  ima novu obnovljenu fasada, a zaštićena povijesna sredina Stare Subocke, stare tradicijske drvene kuće također će s vremenom urediti.

 

Nakon skidanja zaštitne obloge, mještani Nove Subocke ovih dana mogli su vidjet i novi izgled  energetski obnovljenog  Mjesnog doma.

 

- Grad Novska je jedno veliko gradilište. Niti jedno naše  naselja nije izostavljeno iz planiranih poslova uređenja, naglasio je gradonačelnik.