Grad NOVSKA Službene stranice

Nedjeljom u 2 na RPN-u već osam godina rezervirano za "Dječji kutak"

Ekipa malih novinara iz Osnovne škole Novska već osam godina s učiteljicom Jasnom Popović Poje osvježava nedjeljni program Radio postaje Novska. Veliki "Nedjeljom u 2" sjede pred malim ekranima, a mališani na 88,3 MHz slušaju emisiju za djecu i mlade "Dječji kutak". Ovaj dugogodišnji projekt je u suradnji s RPN-om pokrenula novljanska spisateljica za djecu Jasna Popović Poje, koja je do sada sa svojim vrijednim mališanima pripremila na tisuće raznih tekstova, tema, pjesmica, ali i mnogo intervjua kojima prate aktualnosti iz dječjeg svijeta.

Gradonačelnik Novske Vlado Klasan je zahvaljujući ovom kontinuiranom predanom radu u utorak, 21. ožujka sada već treći put održao prijam za ekipu malih voditelja "Dječjeg kutka". Rezanjem torte u snimateljskom studiju RPN-a proslavili su 8 godina realiziranja, odnosno 300. emisiju "Dječjeg kutka". Urednica emisije Jasna Popović Poje izjavila je kako je ponosna na tu brojku, rekavši kako se mnogo učenika educiralo i dobro snašlo u novinarskim vodama, zahvaljujući djelatnicima naše radio postaje. Zahvalu je također uputila i gradonačelniku Vladi Klasanu, koji im je tijekom četverogodišnjeg mandata pružao podršku i proslavljao sve obljetnice i rođendane s nulom.

Gradonačelniku se na ukazanom poštovanju zahvalila i prisutna zamjenica direktorice RPN-a Monika Šprčić Harak, koja je čestitku uputila i svima koji su sudjelovali u realizaciji emisije. Posebno se zahvalila našoj kolegici Jasni na suradnji koja je proizašla iz jedne inicijative o gostovanju učenika Osnovne škole Novska na radio postaji u okviru medijske kulture. Gradonačelnik se u ime svih građana grada Novske zahvalio mališanima i njihovoj voditeljici na pripremanju ove kvalitetne emisije koja pridonosi raznovrsnom programu RPN-a.