Grad NOVSKA Službene stranice

Nikolina Fijačko Filipović  - povjerenjem  za novi mandat vođenja Srednje škole Novska

Nikolina Fijačko Filipović - povjerenjem za novi mandat vođenja Srednje škole Novska

Narednih pet godina koliko traje mandat, za ravnateljicu Srednje škole Novska ponovno je izabrana Nikolina Fijačko Filipović. Za drugi mandat izabrana je sa svih sedam glasova, glasovima predstavnika Radničkog, Nastavničkog i Vijeća roditelja te predstavnika osnivača škole.

Kandidati u izboru za ravnatelja bile su, Danijela Pauković i Gordana Grabovac, profesorice.

- Vizija škole je izgraditi sretnog učenika koji se razvija uz poticaj nastavnika. Ono što želim je da naša Škola obrazuje kadrove koji će svojim kvalitetom biti konkurentni na tržištu rada i u nastavku svog obrazovanja, naglasila je ravnateljica Nikolina Fijačko Filipović.

O rezultatima tijekom proteklog razdoblja, ravnateljica ističe niz realiziranih investicijskih i ostalih projekata koji su doprinijeli ustanovi i kvaliteti obrazovanja. Osim opremanja učionica, obnovljena je vanjska stolarija, uređene zbornica, kabineti i uredi kao i radionice za izvođenje praktične nastave, a prešlo se i na jednosmjenski rad.
 

TON: Nikolina Fijačko Filipović

 

U narednom periodu njegovanjem temeljnih pedagoških vrijednosti, razvijanja i napredovanja svakog učenika, puna pozornost posvetiti će se i „profesionalnom razvoju i napredovanju profesora kako ne bi bili samo oni koji prenose znanje, nego i oni koji organiziraju proces učenja i samoučenja“. 

Rezultati tog razmišljanja vidljivi su na svakom koraku po školi, ravnateljica s ponosom pokazuje i brojne nagrade, Zahvalnice za postignuća učenika i profesora te najavljuje i daljnja ulaganja u nastavna sredstva, opremu i ostalo što doprinosi razvijanju pobjedničkog duha, samopouzdanja, međusobnog povjerenja i cjelokupnog pozitivnog ozračja u Srednjoj školi Novska.

Nakon rata prvi ravnatelj Srednje škole Novska bio je Božidar Pugelnik, njega je naslijedio Sead Huremović, koji je tu funkciju obnašao 12 godina, a Nikolina Fijačko Filipović je na početku svog novog petogodišnjeg mandata ravnateljice.

Čestitamo!