Grad NOVSKA Službene stranice

NK „Libertas“ Novska pobjednik Županijskog Kupa - NK „Libertas“ : HNK „Segesta“ 11:10

U utakmici  Hrvatskog nogometnog kupa Nogometnog saveza Sisačko moslavačkog kupa nedavnom  pobjedom nad HNK „Segesta“ Sisak,  NK „Libertas“ Novska osvajač je velikog pehara i tom pobjedom osiguran im je nastup u daljnjem nastavku natjecanja Hrvatskog nogometnog saveza.

Libertas je bio bolji u prvom dijelu utakmice, pogotkom kapetana Milana Šakića na odmor odlazi s prednosti od 1 : 0, a u drugo poluvrijeme Segesta  pogotkom Luke Vranića  u 58. minuti postiže izjednačenje. Iako je u regularnom dijelu utakmice na Gradskom stadionu rezultat bio neriješen 1:1, izvođenjem udaraca s bijele točke Libertas se pokazao boljim i ostvario konačni rezultat 11:10.

Najbolji igrač susreta svakako je vratar domaćih Jurgan Robert koji je vrhunskim obranama u regularnom dijelu i obranom dva udarca s 11 metara zasigurno najzaslužniji za osvajanje pehara. Pehar pobjedniku uručio je Davor Ivić, predsjednik NSSMŽ-e.

NK LIBERTAS: Jurgan, Rogulja, Mataković, Majdandžic, Šakić, Vranjić, Milašinović, Mijadžiković, Baić, Pranić, Vukelić, Šepović, Posavac, Frkat, Srdarević, Cavlović i Kvočić.

HNK Segesta: Skender, Golić, Galonja, Grganović, Matić, Butković, Sertić, Ðurić, Vranić, Popović, Abramović, Moštak, Garba, Krznarić i Jergović.

Suci: Pavličić, Krznarić i Begić, delegat, Letić.

Pobjednike Kupa primio je gradonačelnika Marin Piletić i uz čestitke na uspjehu najavio, izgradnju novog sportskog centra s boljim uvjetima rada za NK Libertas i ostale sportske klubove.