Grad NOVSKA Službene stranice

NK

NK "Libertas" primio donaciju vrijednu 20.000 kn

Povodom akcije „Maknimo djecu s ulice“ jedan od najvećih europski tekstilnih lanaca trgovine odjećom, njemački KiK Textilien hrvatskim klubovima donirao je nogometne dresove za sve uzraste te je u najvećoj krizi pomogao hrvatskim nogometnim klubovima ovom akcijom.  U ponedjeljak, 19. prosinca Ante Rimac, direktor KiK-a za Hrvatsku i Sloveniju uručio je sedam kompleta dresova za sve uzraste predsjedniku Nogometnog kluba "Libertas" Novska Vedranu Mihaljeviću. Uručenju donacije prisustvovao je gradonačelnik Grada Novske Vlado Klasan, koji je tvrtki Kik predložio suradnju, odnosno otvaranje poslovnog prostora u Novskoj.

„Ovom donacijom NK Libertasu mi nastavljamo akciju pod geslom „Maknimo djecu s ulice“, a to nas je zapravo i motiviralo za ovakvu vrstu potpore i donacije. Imamo mogućnosti pomoći, a i svjesni smo situacije u državi i o potrebi nogometnih klubova i znamo da se nogometni klubovi bore sa financijama tako da su svi klubovi oduševljeni sa donacijama dresova i svugdje su reakcije vrlo pozitivne. Svakako ćemo razmotriti mogućnost poslovne suradnje s Gradom Novska“ , izjavio je  Ante Rimac.

"Vrijednost ove donacije je više od 20.000 kuna i mi ovim putem zahvaljujemo gospodinu Rimcu i tvrtki Kik. NK Libertas je ovom donacijom u periodu od 2013. godine došao do iznosa od gotovo 100.000 kuna koje smo prihodovali izvan sredstava iz Proračuna Grada odnosno Zajednice sportskih udruga Grada Novske", rekao je predsjednik NK Libertas Vedran Mihaljević.

"Svakako hvale vrijedna je ova donacija NK Libertasu od strane tvrtke Kik, i mislim da je to putokaz i za sve druge sportske udruge. Treba se što više javljati na natječaje koje objavljuju fondovi, ministrastva te tvrtke, jer to je način kako osigurati sredstva za rad udruga mimo proračuna. S druge strane zadovoljstvo mi je bilo uspostaviti kontakt s čelnim osobama tako velike tvrtke, i veseli me mogući početak suradnje", izjavio je gradonačelnik Vlado Klasan.