Grad NOVSKA Službene stranice

Noć muzeja u Galeriji POU Novska – virtualnu šetnju Novskom izradili novljanski gameri

U ovogodišnju „Noć muzeja“  uključilo se oko 130 gradova i općina u Hrvatskoj, a na više od 250 muzeja i drugih institucija i lokacija diljem Hrvatske posjetitelji su uz programe  mogli pogledati i brojen izložbe.

Tema koja je objedinila njihove programe bila je "Muzeji - inovacije i digitalna budućnost".

Pučko otvoreno učilište uključilo se i ove godine u obilježavanje Noći muzeja. Prošle godine  posjetitelji su u Galeriji mogli prošetati izložbom i kroz bogatu povijest novljanskog sporta, razgledati fotografije, novinske članke posvećene uspjesima sportaša i klubova koji su obilježili i zadužili Grad Novsku.

Godinu dana ranije u prostoru Galerije POU Novska, izložba je bila  posvećena glazbi, razvoju tehničkih uređaja i aparatima  za reprodukciju i bilježenje zvuka kao i fotografiji, predmeta iz velike obiteljske zbirke predmeta „Zbirke Sajko“.

Izložbu za „Noć muzeja 2019.“,  posvećenu inovacijama i digitalnoj budućnosti, inovativno i kreativno sagledavanje muzejskih mogućnosti pružili su novljanski gameri. Napravili su virtualnu šetnju Novskom na osnovu starih fotografija iz „Zbirke Sajko“. Posjetitelji su mogli staviti naočale, vratiti se nekoliko stotina godina unatrag i prošetati trgom Luke Ilića Oriovčanina  u virtualnoj stvarnosti.