Grad NOVSKA Službene stranice

Nova tekstilna tvrtka u Novskoj  – 14 tekstilki šivaju  medicinske zaštitne maske za borbu protiv virusa

Nova tekstilna tvrtka u Novskoj – 14 tekstilki šivaju medicinske zaštitne maske za borbu protiv virusa

Od nedavno je u Novskoj proizvodnju pokrenula tekstilna tvrtka „MONDEO – tekstil“  iz Zagreba.

Na izradi svih vrsti odjeće, medicinske konfekcije, odjeće za potrebe široke potrošnje, zaposleno je 14 tekstilnih djelatnica. Većina su bivše tekstilke tvrtke „Amadeus“, koja je nakon petnaestak godina proizvodnje prestala s radom u Novskoj.

Djelatnice su se organizirale, ponudile svoje dugogodišnje iskustvo i vještinu rada s tekstilom vlasniku tvrtke „MONDEO-tekstil“, i posao se pokrenu na obostrano zadovoljstvo otvaranjem pogona u Novskoj.

Samo što su pokrenule proizvodnju, sa šivanja trenirki i sportskog program, ovih dana prešli su na  izradu zaštitnih medicinskih maski za zaštitu dišnih putova, višekratnih maski od pamuka koje su trenutno traženi artikl  pri sprečavanju širenja virusa.

Posao ide dobro i kako je kazala Sanela Frkat, voditeljica proizvodnje u Novskoj, postoji  i mogućnost proširenja broja djelatnica.

Pogone su obišli gradonačelnik Marin Piletić, sa zamjenikom Sinišom Kesećem i Vidom Iličić, ravnateljicom Razvojne agencije NORA Novska, ponudili su daljnju programsku pomoć, istaknuvši kako se gospodarska slika Novske obogatila i otvaranjem  14 novih radnih mjesta u tvrtki „MONDEO – tekstil“.

TONSKI PRILOG: Marin Piletić