Grad NOVSKA Službene stranice

Nova tvrtka za obradu proizvoda od metala – CNC alatima upravljati će 21. godišnji strojar

Nova tvrtka za obradu proizvoda od metala – CNC alatima upravljati će 21. godišnji strojar

Svoje poduzetničke aktivnosti otvaranjem tvrtki, trojica Zagrepčana vezati će za Novsku.

U suradnji s novljanskom tvrtkom za  obradu metala i proizvodnju cijevnih lukova „Metaflex d.o.o.“, u jednoj od hala koju još uređuju za početak proizvodnje, smjestiti će se  CNC strojevi za preciznu i složenu obradu proizvoda od metala.

Nakon uređenja prostora, kroz desetak započeti će proizvodnja, Boris Brcković, će voditi proizvodnju, mladi poduzetnik i strojar kojemu je tek 21. godina. Došao je iz Zagreba u Novsku i  s puno optimizma čeka početak poslovanja. 

U proizvodnom procesu koristi će CNC HURCO alatne strojeve, inovativne upravljačke jedinice koji skraćuju obradu s preciznošću te su velika prednost pri obradi metalnih elemenata.

TONSKI PRILOG: Boris Brcković

O početku  suradnje Damir Kovačević, direktor Metaflexa, kaže kako su  neiskorištene prostorne kapacitete ponudili na tržištu i vrlo brzo pronašli partnera u tvrtki MCT, koja se bavi obradom metala, a očekuju kako će ovo partnerstvo biti od koristi za obje tvrtke.

Pogone Metaflexa obišli su Marin Piletić, gradonačelnik i Vida Iličić, direktorica Razvojne agencije "NORA", s direktorom  Metaflexa, Damirom Kovačevićem, razgovarali su o provođenju projekta sufinanciranog iz fonda EU za regionalni razvoj te o daljnjoj suradnji Grada Novska i agencije NORA.

Gradonačelnik je istaknuo kako je Metaflex, jedan od primjera proizvodnje kojom upravljaju djelatnici, ujedno i vlasnici tvrtke.

TONSKI PRILOG: Marin Piletić