Grad NOVSKA Službene stranice

Nove obrtničke radnje – sedam poduzetnika početnika dobili potpore HZZ-a i Grada Novske

Nove obrtničke radnje – sedam poduzetnika početnika dobili potpore HZZ-a i Grada Novske

Sedam novih  poduzetnika početnika potpisali su Ugovore potpore za dobivanje nepovratnih sredstva. Za početak poslovanja početne financije osigurali su im Hrvatski zavod za zapošljavanje, u visini od 55 tisuća kuna i 45 tisuća kuna koje im dodjeljuje  Grad Novske.

Ugovor su potpisali, Mirko Šarec, Postolarski obrt „Postolar Mirko“, Relaks obrt za masažu i relaksaciju vlasnik  Zlatko Lozer, APIS JO -Obrt za api terapiju i api inhalaciju, vl. Josipa Kujundžić iz  Starog Grabovca, LA ROMA DESIGN-Uslužni obrt Romana Latinović, FUGA GRADNJA j.d.o.o. vl. Dejan Vuković, Prijevoznički obrt „Baković“ vlasnik Ivi Baković i BEAUTY  STUDIO  IVA ,obrt za uljepšavanje, vlasnica Iva Flekač.

- Kroz razne aktivnosti i projekte koje provodimo stvaramo novu poduzetničku klimu na području Grada Novske, nezaposlenost opada, u proteklom razdoblju otvorila se mogućnost za otvaranje 176

radnih mjesta, prilikom potpisivanja Ugovara s novim poduzetnicima početnicima rekao je Marin Piletić, gradonačelnik. Naglasio je „ kroz Mjere potpora HZZ-a i Grada Novske, do sada je otvoreno i  26 novih obrtničkih radnji u kojima je zaposlenje našlo 44 osoba, a najmanje desetak novo zaposlenih i u radnjama s kojima smo danas potpisali Ugovore“

- Veliku pomoć prilikom pripremanja potrebne dokumentacije i pisanja projekata, poduzetnici početnici od početak ideje do realizacije imaju od  tima konzultanata  Razvojne agencije „NoRa“ Novska,  kazala je Vida Iličić, ravnateljica.