Grad NOVSKA Službene stranice

Novi projekt „NORA za poduzetnu Novsku“- do sada kroz projekte realizirano 150 novih radnih mjesta

Novi projekt „NORA za poduzetnu Novsku“- do sada kroz projekte realizirano 150 novih radnih mjesta

Razvojna agencija Grada Novske – NORA, krenula je u novi projekt „NORA za poduzetnu Novsku“, kroz koji se želi osigurati potpora malim i srednjim poduzećima u vidu pružanja usluga informiranja i povezivanja poduzetnika.

Time se poduzetnicima želi olakšati pristup informacijama, znanjima i vještinama ključnima za rast i razvoj poslovanja malih i srednjih poduzeća te u konačnici doprinijeti stvaranju povoljnijeg poduzetničkog okruženja na području grada Novske.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u vrijednosti 515.305,97 kuna, a ukupna vrijednost projekta je 687.074,64 kuna.

"Predviđene aktivnosti se prvenstveno odnose na informiranje poduzetnika o natječajima, mogućnostima financiranja te aktualnim temama važnima za redovno poslovanje poduzeća. U tu svrhu NORA će organizirati informativne radionice za poduzetnike, kreirat će mjesečni e-bilten te vršiti informiranje putem više kanala u skladu s potrebama poduzetnika", kazala je Vida Iličić, ravnateljica Razvojne agencije NORA Novska.

Ravnateljica ističe kako su u do sada prijavili 111 projekata vrijednosti 120 milijuna za sredstva iz domaćih i EU fondova. Od projekata navodi, nedavno aktivirani projekt Dnevnog boravka za starije i Volonterski centar u Centru za mlade Novska. Dodaje, novih 14 prijavljenih projekata donosi 24 milijuna kuna i 65 novih radnih mjesta.

Kako je kazala Marija Kušmiš, zamjenica gradonačelnika, promjene su vidljive, od početka rada Razvojne agencije Grada Novske – NORA, kroz projekte je pokrenula novljansko  poduzetništvo i gospodarstvo, u proteklom razdoblju realizirano je preko 100 novih obrta i tvrtki, 150 novih radnih mjesta.